Cu toate ca in clasamentul general se afla doar pe locul opt (cu 70 de puncte acumulate), Michael Schumacher impresioneaza in ierarhia pilotilor cu cele mai multe depasiri efectuate in primul tur al curselor, dupa cum informeaza sport1. Germanul a facut deja 42 de astfel de depasiri, Schumi fiind urmat de Sebastian Buemi (Toro Rosso), cu 31, si de Kamui Kobayashi, cu 23.

Foto:

In cele 17 curse desfasurate in acest campionat al Formulei 1, Schumacher a depasit de 42 de ori in primul tur al Grand Prix-urilor, fostul campion mondial fiind primul la aceasta categorie. Schumacher este ajutat din plin la aceste depasiri si de sistemul KERS.

Performanta lui Michael se traduce prin faptul ca pilotul celor de la Mercedes GP pleaca frecvent in cursa de la jumatatea grilei de start (are o evolutie modesta in calificari). Spre exemplu, Sebastian Vettel este ultimul in acest clasament, cu doar doua depasiri in primul tur. Explicatia este simpla: Vettel pleaca in general din pole-position, iar in cazul sau nu se prea poate vorbi de depasiri.

"Schumacher piloteaza din ce in ce mai bine. Cred ca ar avea nevoie de o masina competitiva pentru a-si arata adevarata valoare. Sper ca monopostul de anul viitor sa fie superior", a declarat Niki Lauda in legatura cu evolutia lui Michael Schumacher din acest an.

Michael Schumacher se afla pe 8 in clasamentul general, la o distanta de doar cinci puncte de mult mai tanarul sau coechipier Nico Rosberg (75 de puncte).