Pilotul Dan Wheldon, dublu castigator al cursei de 500 de mile de la Indianapolis, si-a pierdut viata in Grand Prix-ul de la Las Vegas, contand pentru ultima etapa din IndyCar. In incident au fost implicate 15 monoposturi.

Dan Wheldon si-a pierdut viata Foto: Reuters

Tragedia s-a intamplat in timpul Grand Prix-ului de la Las Vegas, in turul 12 din totalul de 200. In incident au fost implicate 15 monoposturi si aproape jumatate din pilotii prezenti la start, informeaza Mediafax.

"IndyCar, pilotii si conducatorii echipelor au decis sa nu termine cursa. Pilotii au hotarat sa ruleze cinci tururi de circuit ca omagiu pentru Dan Wheldon. Toate gandurile si rugaciunile noastre se Intreapta catre familia sa" - Randy Bernard, presedintele IndyCar.

Decesul lui Wheldon (a fost transportat cu elicopterul la spitalul universitar din Las Vegas) a suvenit la doua ore dupa accident.

Dan Wheldon este primul pilot care isi pierde viata in timpul unui Grand Prix din IndyCar. In anul 2006, Paul Dana a decedat in timpul incercarilor contand pentru cursa de la Miami.

Vezi aici accidentul in urma caruia Dan Wheldon si-a pierdut viata: