Intr-o cursa castigata fara emotii de catre Sebastian Vettel, duelul dintre Michael Schumacher si Lewis Hamilton a fost punctul de atractie al Marelui Premiu de Formula 1 desfasurat in Italia. "Lupta cu Lewis a fost placuta. Am fost nevoit sa imi fac masina lata cat un camion, dar pana la urma a fost mai rapid", a precizat Schumi. In replica, britanicul a afirmat: "Michael a fost incredibil de rapid, chiar si atunci cand aveam DRS-ul activat".

Schumacher vs Hamilton, la MonzaFoto: Captura YouTube

* DRS (Drag Reduction System) este sistemul care iti permite activarea flapsului aerodinamic de pe eleronul spate. Acesta asigura un plus de apasare aerodinamica, iar de aici rezulta un surplus de aproximativ 10-15 kilometri pe ora (atunci cand flapsul se ridica).

"La Monza a fost un Grand Prix spectaculos pentru mine, dar si pentru fanii nostri. Tocmai de aceea, sunt foarte fericit. Lupta cu Lewis a fost placuta, oglinzile mele pareau prea mici uneori. Amandoi suntem recunoscuti pentru pilotajul la limita. Am fost nevoit sa imi fac masina lata cat un camion, dar pana la urma a fost mai rapid", a declarat Michael Schumacher.

"Am fost mult prea lent pe liniile drepte, fiind pur si simplu blocat in spatele lui Michael. A fost incredibil de rapid, chiar si atunci cand eu aveam DRS activat. Cu siguranta, nu am obtinut nu rezultat prea bun la Monza. Am plecat in cursa de pe locul al doilea si am terminat pe patru. Nu sunt fericit de acest lucru. Cel putin, am adus puncte importante pentru echipa, reusind sa inchei cursa. Imi doresc insa sa castig pe viitor", a precizat Lewis Hamilton.

MP al Italiei, clasament:

1 Sebastian Vettel RedBull/ 25 puncte

2 Jenson Button McLaren-Mercedes +9.5 sec/ 18

3 Fernando Alonso Ferrari +16.9 sec/ 15

4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +17.4 sec/ 12

5 Michael Schumacher Mercedes +32.6 sec/ 10

6 Felipe Massa Ferrari +42.9 sec/ 8

7 Jaime Alguersuari Toro Rosso +1 tur/ 6

8 Paul di Resta Force India +1 tur/ 4

9 Bruno Senna Renault +1 tur/ 2

10 Sebastien Buemi Toro Rosso +1 tur/ 1.

Clasament piloti:

1 Sebastian Vettel RedBull 284

2 Fernando Alonso Ferrari 172

3 Jenson Button McLaren-Mercedes 167

4 Mark Webber RedBull 167

5 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 158

6 Felipe Massa Ferrari 82

7 Nico Rosberg Mercedes 56

8 Michael Schumacher Mercedes 52

Vezi aici duelul dintre Michael Schumacher si Lewis Hamilton: