“Weekendul trecut a fost unul grozav pentru Romania pe velodromul de la Jocurile Paralimpice Londra 2012. Felicitari lui Eduard Novak pentru recordul pe care l-a stabilit in calificarile probei masculine de ciclism-urmarire si pentru castigarea primei medalii de aur din istoria Romaniei la Jocurile Paralimpice!”, scrie exclenta sa, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, intr-opostare pe blog.

Carol Eduard Novak si Printul de Wales la Jubileul de DiamantFoto: Ambasada Marii Britanii

Eduard este un atlet uimitor, care s-a remarcat mai intai in patinaj viteza, pentru a trece apoi la ciclism dupa un accident rutier in 1996. Am avut privilegiul sa il intalnesc de cateva ori inaintea Jocurilor si sa i-l prezint Majestatii sale Printul de Wales la ceremonia de sarbatorire a Jubileului de Diamant al reginei de la inceputul verii. Sunt bucuros ca Edi si-a implinit visul de a castiga aurul la Londra si sper ca multi alti sportivi ii vor calca pe urme.

Performanta lui se datoreaza si eforturilor depuse de multi oameni din Miscarea Paralimpica Romana, care au dus Romania pe cea mai inalta treapta a podiumului la aceasta editie a Jocurilor Paralimpice. Bravo tuturor!