Vicepresedinte al AIBA si totodata seful FRB, Rudel Obreja a declansat un adevarat tsunami in boxul mondial amator, dupa ce, intr-o conferinta de presa, l-a acuzat pe coreanul Ho Kim, membru in forul international, ca ar fi manipulat delegarile arbitrilor. Tupeul de a se rascula l-a costat pe oficialul roman acreditarea la Beijing si, cel mai probabil, functia de “vice” al federatiei internationale.

“Sunt convins ca ma vor da afara si din AIBA. Asta e. Aveam de ales intre a tine ascuns ce se intampla acolo sau a aduce la cunostinta presei internationale toate matrapazlacurile. Am optat pentru a doua varianta, pentru ca intotdeauna am luptat pentru dreptate”, a spus Obreja.

Numai ca oficiialii forului international de box nu vor sa se rezume la aceste pedepse, ci intentioneaza sa intoarca acuzatiile impotriva oficialului roman si sa scoata castanele din foc chiar cu mainile acestuia. Pentru a justifica schimbarile de arbitrii, conducerea AIBA a gasit o solutie: “Mi-au spus ca ma urmaresc de mai multe luni pentru ca primisera ei informatii ca vreau sa manipulez arbitrajele. O minciuna sfruntata. Nu numai ca nu am avut de-a face cu nici un arbitru, dar daca era asa ma dadeau afara dinainte de inceputul concursului. Au asteptat sa ies eu la rampa ca sa vina si ei cu acuzatiile. Ii astept sa-si sustina cu dovezi acuzatiile”, a adaugat seful FRB.

Obreja este decis sa-si faca dreptate, astfel ca el va apela la Tribunalul de la Lusanne. “Merg cu ei pana-n panzele albe. Vreau sa demonstrez ca ceea ce am spus este adevarat, iar ei stiu foarte bine ca am dreptate. Atat eu cat si altii avem drept dovezi foile oficiale de concurs. La intoarcerea casa, voi face si o scrisoare catre Comitetul International Olimpic prin care voi solicita demararea unei anchete”, a concluzionat presedintele boxului romanesc, Rudel Obreja.