Nationala de handbal feminin a Romaniei n-a reusit sa atinga podiumul la Olimpiada. Mai mult, n-a luat nici locul 5. Sesizati drama? Daca nu, intrati pe orice forum de sport, pe orice blog care dezbate subiectul si veti vedea cum handbalul reuseste la aceasta Olimpiada sa starneasca reactii pe care doar fotbalul parea sa le mai nasca.

La fotbal, unii dintre cei mai vocali suporteri sunt cei care nu cunosc prea bine regulile. Mai exact e vorba despre idiotii conjuncturali care urla la arbitru ori de cate ori acesta ia o decizie impotriva propriei echipe. Ei pur si simplu nu-si pot inchipui ca favoritii lor ar putea vreodata sa faulteze, sa marcheze din ofsaid, sa simuleze in careu, sa joace mingea cu mana etc.

La handbal, lucrurile se schimba un pic. Arbitrul si adversarii nu mai sunt principalele tinte ale tulburatilor, ci tocmai echipa pe care o sustin pana in momentul esecului.

Din acest punct, multi dintre cei care prin lipsa contribuie la audientele subtiri pe care handbalul le obtine in general prind glas. Fetele au brusc diverse probleme care le-au impiedicat sa joace, dar le-au ajutat sa ne faca de ras. Pentru ca in Romania sportiva e lege: cand sportivii castiga, noi am castigat. Cand pierd, noi am fost facuti de ras.

Insa partea cu adevarat buna pentru nemultumiti este ca drama de la handbal are un final limpede - antrenorul plateste. Exact ca la fotbal.