Ce tare! Cand ii vezi pe acesti politicieni transpirati pe la conferintele de presa de la atata stat, transpirati mai rau decat Constantina Dita Tomescu dupa 40 de kilometri si cand te gandesti ca dupa Olimpiada ii vor plimba pe sportivi pentru niste medalii in numele campaniei electorale, nu te incearca decat un rictus nervos.

Primari cu panglici tricolore vor arunca cu certificate de cetatean de onoare in sportivi pe care pana inainte de JO i-au ignorat. Ploua prin acoperisul salilor de sport, cele mai multe baze sportive sunt de toata jena, dar nu vezi un primar sa aloce fonduri pentru o sala de sport la standarde europene.

Vom vedea atleti plimbati printre palate si impunsi in piept cu medalii de onoare, unele prezentate ca fiind mai insemnate decat cele de la Olimpiada, vorba aia, nu te duci in fiecare zi pe la Palat si sa fii recunoscut de cei care nu au facut nimic pentru sport. E medalia rusinii, nu medalia de onoare! A rusinii acestei tari care pentru educatie, sanatate, cercetare si sport nu face mare lucru, insa asteapta rezultate fenomenale din aceste domenii, cu investitii minime.

Numarul medaliilor cucerite la aceasta Olimpiada fata de cea de la Atena a scazut. In 2012 va fi probabil si mai mic. Fatalism? Nicidecum! Fug atletii nostri din tara sa se antreneze in strainatate pentru ca in Bucuresti nu ai doua piste de atletism ca lumea. Antrenorii de gimnastica sunt platiti cu 10 milioane ca sa faca si politie, si pedagogie si psihologie cu sportivii si isi iau un al doilea loc de munca ca sa nu moara de foame.

Nu sunt bazine de inot, poligoane de trageri si cate si mai cate! Ne plangem de mila? Nu, acesta este adevarul! Iar daca un antrenor primeste atat, oare alti membri esentiali din staff - un medic, un preparator fizic - cat primesc? Si acestia merita medalii, pentru ca isi fac munca doar din pasiune. Dar medalii nu de la politicieni, sunt ultimii care ar trebui sa acorde medalii. In rest, la cat mai multe blocuri, esplanade, catedrale ale mantuirii neamului, dar poate ca si Dumnezeu s-a cam saturat de noi.