Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a obtinut astazi medalia de bronz in finala probei de canotaj a Jocurilor Olimpice de Vara de la Beijing, dupa ce a evoluat impotriva echipajelor din Statele Unite ale Americii (locul I), Olanda (locul II), Marea Britanie, Canada si Australia. Romania a inregistrat un timp de 6 minute, 7 secunde si 25 de sutimi, fiind la o diferenta de 3 sutimi fata de ocupanta locului doi, Olanda.

„A fost putin surpinzator faptul ca am pierdut in fata Olandei atat de aproape de linia de sosire, la un varf de barca. Startul a fost destul de bun insa se pare ca nu am mers la capacitate maxima. Trebuie totusi sa nu uitam ca echipa de canotaj a Romaniei se intoarce acasa cu doua medalii, una de aur si una de bronz, si ar trebui sa fim mandri de acest lucru.”, a declarat Ioan Dospinescu, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

„Intr-o asemenea competitie, cu totii avem emotii, si invingatorii si invinsii. Cred ca ne-am agitat prea mult, din prea multa dorinta de a ne depasi adversarele, iar acest lucru ne-a dat peste cap ritmul. Imi pare rau ca ma retrag cu o medalie de bronz dar cu putin umor as putea spune ca era singura care imi lipsea. Trebuie sa trecem insa peste asta, sa avem incredere in noua generatie de canotoare si sa speram ca data viitoare vor fi ele invingatoarele.”, a afirmat Doina Ignat, liderul echipajului de 8+1 al Romaniei.

„Desi o parte din echipajul de 8+1 de astazi se va retrage, avem incredere ca vom gasi in canotoarele tinere performanta pe care ne-o dorim in continuare cu totii. In canotaj, spre deosebire de alte sporturi, avem o baza de selectie destul de mare. In momentul de fata, avem peste 150 de sportivi in pregatire, pe care ii vedem remarcandu-se la campionatele mondiale de juniori si de tineret, si care pot completa echipajul de aur al Romaniei”, a adaugat Ioan Dospinescu.

La Jocurile Olimpice de la Beijing, din echipajul de 8+1 al Romaniei au facut parte Doina Ignat, Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Serban, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache si Elena Georgescu.