Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a obtinut astazi calificarea directa in finala la Jocurile Olimpice de la Beijing, dupa ce a castigat seria in care a evoluat, in fata Olandei si Australiei.

„A fost o cursa frumoasa, chiar daca vremea a fost capricioasa. Romania a inregistrat un timp de 6 minute, 5 secunde si 77 de sutimi, ceea ce inseamna ca avem un avans de aproape o secunda in fata echipei SUA, castigatoare a seriei intai si principalul nostru competitor in finala”, a declarat Ioan Dospinescu, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

„In timpul cursei nu ne-am gandit decat la adversare si la cum sa le demoralizam. Dupa 500 de metri am preluat deja conducerea si singurul nostru obiectiv a fost sa ducem la capat aceasta cursa in acelasi ritm, aratand inca din serii ca Romania face performante”, a spus Doina Ignat, multipla campioana olimpica si liderul echipajului Romaniei de 8+1.

Alaturi de Doina Ignat, din echipaj mai fac parte Constanta Burcica, Viorica Susanu, Rodica Serban, Eniko Barabas, Simona Musat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache si Elena Georgescu.