Jurnalistii de la BBC.com nu au contenit in a lauda prestatia Alinei Dumitru in concursul de la judo, castigat de romanca, avand cel putin o clasa peste adversarele sale. Performanta ei e cu atat mai mare cu cat ea a invins-o pe cea mai redutabila judokana, Ryoko Tani, care nu mai pierduse un meci oficial din 1996!

"Alina Dumitru a fost incoronata campioana olimpica. Reprezentanta Romaniei, Alina Dumitru a distrus-o pe Yanet Bermoy din Cuba, in finala, castigand prin ippon. Dumitru a rasturant situatia in semifinale cand a reusit sa o invinga pe campioana olimpica Ryoko Tani, care nu mai fusese invinsa intr-o competitie internationala din 1996", noteaza cei de la BBC.com.

Alina Dumitru a declarat inainte de meciul cu Tani Ryoko ca ii pregateste o surpriza, abordand o alta tactica decat cea pe care o obisnuise sa o aplice in meciurile anterioare: stiind ca Ryoko ataca in final, a hotarat ca ea sa fie cea care sa impuna ritmul in finalul luptei, eforturile lui Ryoko fiind inutile.

"Victoria in fata japonezei Ryoko Tani este cea mai frumoasa din cariera mea", a spus Alina, la final, dupa ce a castigat aurul olimpic.