Stadionul National din Beijing sau Bird's Nest, asa cum mai este denumit, este unul dintre cele mai moderne stadioane din lume. Arhitectii elvetieni Herzog & de Meuron s-au intrecut pe ei insisi reusind sa proiecteze un super stadion, atat ca design cat si din punct de vedere al facilitatilor, dar cu sacrificiul muncitorilor, unii dintre ei murind incercand sa puna in aplicare planurile futuriste ale proiectantilor.

In martie 2008 s-au terminat lucrarile la aceasta constructie gigantica, ce va gazdui majoritatea competitiilor de la Jocurile Olimpice, precum si ceremoniile de deschidere si de inchidere a Olimpiadei.

Cum a inceput constructia? In 2002, Guvernul a antrenat intr-o cursa pe cei mai renumiti arhitecti din lume, pentru a proiecta un super stadion. Lucrarile au inceput in 2004, insa au stagnat cateva luni. Terminalul 2E al aeroportului Charles de Gaulle s-a prabusit la acea vreme si a fost proiectat pe acelasi sistem ca si stadionul. Dupa ce s-au adus niste modificari proiectului au inceput si lucrarile.

Se spune ca zece oameni au murit in timpul lucrarilor. Alte cateva zeci au suferit accidente. Conditiile de lucru au fost infernale, oamenii muncind la realizarea stadionului zi si noapte, insa Guvernul din China a musamalizat totul. Muncitorii care au lucrat pentru Bird's Nest primeau intre 3,00 si 4,40 de lire pe ora.

91.000 de locuri este capacitatea stadionului

432 de milioane de dolari au costat lucrarile

45.000 de tone cantareste arena

330 de metri este lungimea stadionului

36 de kilometri de otel s-au folosit pentru a crea aceasta arena