Anul 1992 a fost unul din anii care i-a adus cele mai mari satisfactii lui Leonard Doroftei: s-a casatorit cu Monica si a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona. "I-am urmarit toate partidele, doar trebuia sa ma documentez. Boxul a fost pasiunea, dragostea lui", spune Monica Doroftei. "In copilarie practicam lupte, dar am ajuns la box dintr-o intamplare nefericita: m-am batut cu un baiat pe strada, cineva m-a vazut si mi-a spus sa vin la box". Antrenorul care l-a descoperit pe Doroftei este Titi Prosop Tudor.

Bronzul de la Olimpiada din 1992 si primul titlul national cucerit in acelasi an au insemnat pentru Dorin primii pasi catre consacrare. "Regretul meu cel mai mare e ca nu am in palmares un aur olimpic", spune Doroftei de fiecare data cand are ocazia pentru ca si in 1996, la Atlanta, tot bronz a cucerit.

In drumul sau spre medalie, Doroftei i-a invins la puncte pe Edgar Ruiz Burgoz (24-4), pe Arlo Chavez (15-1) iar in sferturi a trecut tot la puncte de Peter Richardson. Doroftei a pierdut in semifinala in fata lui Mark Leduc, cu scorul de 13-6.