Jurnalistii acreditati pentru Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea parte, la fel ca si cei 235 de milioane de internauti chinezi, de o versiune cenzurata a internetului, cu toate ca autoritatile chineze promisesera ca nu va exista nicio restrictie.

Aceasta hotarare a starnit un adevarat val de nemultumiri, jurnalistii straini fiind indignati de faptul ca vor avea parte de o versiune chineza a internetului si a accesului la informatie.

Astfel, mai multe pagini care aduc referire la miscarea spirituala Falungong si la alte site-uri considerate denigratoare nu vor putea fi accesate de cei peste 5000 de jurnalisti acreditati pentru Jocurile Olimpice.

Sun Weide, purtatorul de cuvant al comitetului de organizare de la Beijing, a precizat ca accesul la internet va fi unul suficient, cu toate ca acesta nu va nelimitat.

"Jurnalistii trebuie sa beneficieze de acces la internet asa cum au beneficiat si la celelalte editii ale JO", a precizat Jonathan Watts, presedintele Asociatiei Presei Straine.

China este a doua tara ca numar de internauti din lume, dupa Statele Unite, cu peste 253 de milioane de utilizatori.