Olimpiada de vara de la Londra s-a incheiat, dar flacara olimpica va fi ridicata deasupra orasului din nou pe 29 august, la debutul Jocurilor Paralimpice 2012, a 24-a editie a competitiei intre sportivii cu dizabilitati fizice de pe toate continentele. Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Fundatia Policy Center for Roma and Minorities (PCRM) si trupa de dans Trouble Crew aduc spiritul olimpic direct in Centrul Vechi din Bucuresti printr-un eveniment de lansare a Jocurilor Paralimpice programat pentru seara de sambata, 25 august in piata Sf. Anton.

Spiritul OlimpicFoto: Hotnews

Ambasadorul a ales niste mesageri mai speciali pentru a transmite valorile olimpiadei- respectul, demnitatea, egalitatea si intelegerea- pe scena din fata Hanului lui Manuc. Un grup de pusti si pustoaice din Ferentari- prieteni vechi ai ambasadei- si dansatorii de Trouble Crew vor uimi trecatorii cu miscari de stree-dance care le-au adus premii copiilor si recunoastere la nivel national si international profesionistilor de la Trouble Crew.

Spectacolul se va deschide la ora 19:15 cu un discurs al ambasadorului Martin Harris si cu dansul olimpiadei prezentat de copii, urmate de un spectacol de street dance al Trouble Crew si Mini Trouble, trupa de juniori pregatita de scoala de dans Trouble.

Copiii invitati de ambasada sa deschida evenimentul sunt membri ai Clubului de Educatie Alternativa activ la trei scoli dintr-o zona de ghetou din cartierul Ferentari al capitalei.

Infiintat in 2010, Clubul este un program de educatie non-formala al PCRM si ofera activitati educationale, sportive si artistice unor copii considerati pierduti pentru societate chiar de catre parintii si profesorii lor. Pentru ca a reusit sa imbunatateasca performanta scolara a copiilor si sa le dezvolte talentele si abilitatile de viata, Clubul a fost premiat la Gala Societatii Civile 2012 (prin premiul special Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile si un premiu in categoria educatie) si la summit-ul international Beyond Sport 2012 (prin premiulUNICEF pentru Educatie decernat in iulie la Londra).

Ambasada Marii Britanii a mai colaborat cu echipa PCRM in iulie 2011, organizand o sarbatoare dedicata sportului si jocului pentru a marca un an pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra chiar pe strazile ghetoului. La eveniment au participat copiii de la Clubul de Educatie Atlernativa, dar si sute de membri de familie si ai comunitatii din Ferentari.

Cu acea ocazie, campioni olimpici ai Romaniei si personalul ambasadei au facut sport cu copiii pentru a incuraja miscarea si a demonstra ca sportul este pentru toti si apropie oamenii, indiferent de cine sunt, unde si cum traiesc sau ce limba vorbesc. Au fost prezenti atunci si dansatorii de la Trouble Crew, partener vechi al PCRM, care instruiesc trupa de dans a Clubului de Educatie Alternativa de peste un an.

Va asteptam sa sarbatorim Jocurile Paralimpice de vara 2012 si diversitatea impreuna!