Echipa de sabie a Romaniei a castigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, tricolorii pregatiti de Mihai Covaliu pierzand, scor 45-26, in fata Coreei de Sud. Bronzul a fost castigat de Italia (45-40 in fata Rusiei).

Coreenii au inceput bine finala si in primul duel Kim Junghwan l-a depasit, cu 5-2, pe Rares Dumitrescu, apoi Won Woo Young a trecut de Dolniceanu cu 5-3, ridicand avansul la cinci tuse, 10-5. Zalomir a dat semne ca Romania ar putea echilibra lupta, dupa 5-5, cu Gu Bongil. Dolniceanu a urmat pe plansa si a reusit sa apropie echipa sa la o tusa de adversari, 15-16 si 16-17. Kim si-a revenit si a ridicat din nou avansul coreenilor la 20-16, chiar daca a pierdut lupta directa cu scrimerul roman, 5-6.

Din acel moment, coreenii au fost de neoprit, iar romani nu au mai reusit decat cateva tuse la fiecare releu. Nici introducerea rezervei Sireteanu in duel cu rezerva coreana, Oh Eunseok, nu a schimbat nimic, iar Romania s-a inclinat categoric, 26-45.

Rares Dumitrescu: Am incercat sa tragem la fel cum i-am mai batut

Sportivul Rares Dumitrescu a explicat infrangerea prin faptul ca el colegii sai s-au pregatit impreuna cu sabrerii coreeni in acest an, iar adversarii lor au evoluat vineri intr-o alta maniera decat de obicei, potrivit Mediafax.

In luna februarie, Romania invinsese echipa Coreei de Sud la Cupa Mondiala de la Padova, cu 45-44. Dumitrescu a explicat ca el si coechipierii sai au incercat sa evolueze ca in acel meci, insa in finala olimpica au dat peste o alta echipa a Coreei de Sud, din punct de vedere al stilului.

"Am incercat sa tragem la fel cum i-am batut atunci. Am incercat sa facem acelasi lucru, dar ei si-au schimbat total stilul si poate ca asta ne-a rupt putin ritmul. Au facut numai atac. Noi ne-am pregatit cu ei. Au fost niste adversari pe care nimeni nu-i lua in seama, pentru ca nu au intrat de multe ori in primii doi. Dar erau niste adversari foarte mobili, cu care noi ne puteam pregati bine. Ne pregateam foarte bine cu ei, era ceea ce aveam noi nevoie. Ei trag foarte bine la antrenament, spre deosebire de alti adversari pe care i-am fi putut chema sa ne antrenam, de exemplu italienii sau germanii. La antrenament dau totul. Si asta era foarte bine pentru noi. Sunt un pic pe stilul nostru, muncesc foarte bine la antrenamente. Degeaba iti aduci parteneri de lupta din Italia si vin si fac la antrenament doar de dragul de a face. Azi, am parut noi asa de jos pentru ca au fost ei atat de sus. Ei orice incercau, le mergea, noi ce incercam, nu ne mergea", a spus Dumitrescu la Sport.ro.

Clasament:

1 Coreea de Sud (aur)

2 Romania (argint)

3 Italia (bronz)

Finala:

Romania - Coreea de Sud 26-45

Semifinale:

Romania - Rusia 45-43

Sferturi:

Romania - China 45-30

Echipa Romaniei: Tiberiu Dolniceanu, Rares Dumitrescu, Florin Zalomir si Alexandru Siriteanu.