Romania a reusit sa-si mai adauge in palmares o medalie olimpica, halterofilul Razvan Martin, 22 de ani, castigand medalia de bronz la categoria de 69 de kilograme. In acest moment tara noastra are o medalie de aur (tir), 2 de argint (judo) si doua de bronz (gimnastica si haltere).

Razvan MartinFoto: Agerpres

Halterofilul roman a ridicat 177 de kg la prima incercare, 180 de kg la a doua, dar a ratat a treia ridicare.

In acest moment tara noastra are in palmares o medalie de aur (tir), 2 de argint (judo) si doua de bronz (gimnastica si haltere)

Romania a castigat martimedalia de bronz in finala feminina pe echipe de la gimnastica, fetele pregatite de Octavian Bellu si Mariana Bitang fiind intrecute de Rusia (argint) si SUA (aur).

Corina Caprioriu a pierdut finala concursului de judo din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra (categoria 57 de kilograme), sportiva din Romania fiind invinsa, prin descalificare, de Kaori Matsumoto, din Japonia. Corina a cucerit astfel medalia de argint.

Alin George Moldoveanu a castigat lunimedalia de aur la proba de pusca 10 metri aer comprimat din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra. Sportivul roman a fost urmat de italianul Niccolo Campriani. Este prima medalie de aur reusita de delegatia Romaniei la intrecerile gazduite de Londra.

Alina Dumitru a adus prima medaliedelegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra, castigand argintul in proba de judo, categoria 48 de kilograme. In finala, sportiva din tara noastra a intalnit-o pe Sarah Menezes, din Brazilia, in fata careia a pierdut cu scorul de 11-1.