In 10 mai, artistul brazilian Paulo Ito a realizat aceasta fresca pe poarta unei scoli in districtul Pompeia, la Sao Paulo. In mai putin de o saptamana, a devenit virala la nivel international, scrie Slate.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Portretul unui copil brazilian care plange, infometat, si nu are altceva de mancare decat o minge de fotbal vine pe fondul criticilor acerbe legate de costul enorm al organizarii Cupei Mondiale din 2014.

"Oamenii au deja acest sentiment. Iar imaginea l-a condensat", explica Paulo Ito, care adauga ca a fost surprins de succesul acestei fresce, dupa 14 ani de street-art.

"Sunt atatea lucruri care merg prost in Brazilia, incat e dificil sa alegi de unde sa incepi. Cu aceasta fresca, nu am vrut sa spun ca nu s-a facut nimic impotriva saraciei. Dar trebuie sa aratam lumii si noua insine ca situatia actuala nu este buna", a adaugat el.

Initial, artistul a vrut sa realizeze fresca la iesirea stadionului Itaquerao, care va gazdui primul meci. Dar a decis sa aleaga scoala din cartierul clasei medii Pompeia, pe care l-a considerat mai potrivit.