Ce insemna o cafea buna pentru romani inainte de '89? Pentru cei care au trait vremurile orice explicatie este de prisos. Pentru cei foarte tineri le spun doar ca noi am fi stat de trei ori mai mult la coada pentru "aceasta moneda forte" decat ar sta ei pentru ultima generatie de iphone.

Rica RaducanuFoto: youtube.com

Chiar daca pentru Dodel (Cristi Tanase) si ceilalti elevi ai lui Piturca evenimentul va parea umilitor, a fost o vreme cand antrenorul nationalei, Mircea Lucescu, si jucatorii se gandeau ca din deplasarile din Occident sa se intorca cu o victorie, dar si cu ceva cafea, tigari, video recordere etc. Intr-o astfel de deplasare incepe o noua aventura a portarului Rica Raducanu.

Cum antrenorul Mircea Lucescu era ocupat dupa meci cu diferite treburi administrative i-a delegat sarcina cumpararii de cafea pentru intreg lotul lui Rica. "Te duci la depozitul x si te asteapta acolo proprietarul. E un arab. Am vorbit eu cu el, tu te duci, iei pachetele de cafea si-i dai banii", i-a spus Il Luce. Zis si facut.

Pleaca portarul nostru iubit, ajunge la depozit si... de aici tarasenia. Discutia se duce, evident, in engleza, iar pe Rica incepea sa-l doara mana de atata explicat. Patronul se incapatana sa nu-i ia banii si sa-i tot repete lui Rica ca-i da cafeaua angro. Rica nu si nu ca el nu cumpara angro, ca el vrea doar cafea "ca asa i-a zis nea Mircea".

N-a fost chip de intelegere intre ei asa ca Rica se intoarce cu mana goala la nea Mircea: "Taticu', unde m-ai trimis ca am dat peste un nebun?! Pai eu ii dadeam banii sa iau cafeaua si el imi spunea mereu "angro, angro". I-am zis clar ca eu nu cumpar angro ci doar cafea".

Mircea Lucescu a izbucnit in ras si i-a explicat lui Ricuta ca "angro" inseamana "in cantitate mare", iar omul dorea doar sa-i faca o reducere.

Nota: Episodul a fost povestit de Rica Raducanu la mai multe posturi de televiziune si apare consemnat si in cartile care i s-au dedicat