Gaz Metan Medias, la primul an la participarea intr-o cupa europeana, nu reuseste sa ajunga in grupele Europa League, dar paraseste competitia cu capul sus dupa o victorie cu 1-0 in fata formatiei Austria Viena. In fata a peste 2.000 de spectatori, pe stadionul CFR-ului din Cluj, Gaz Metan a preluat conducerea partidei in minutul 40 prin Hoban si a continuat sa spere pana la final in golul izbavitor de 2-0. Golul n-a venit, insa Gazul, prin victoria sa, paraseste onorabil competitia si reuseste sa mai aduca inca un punct pretios la punctajul total care va da coeficientul Romaniei in acest an.

  • Citeste un editorial al lui Catalin Tolontan despre "surpriza" Gaz Metan Medias.

Vezi mai jos desfasurarea partidei:

Min 90+3 Meciul se incheie. Gaz Metan iese onorabil din Europa League.

Min 90 - Gaz Metan ataca in valuri, insa Austria Viena rezista. Gazul cauta cu disperare golul doi

Min 86 - Schimbare Austria Viena. Iese Jun, intra Rogulj

Min 82 - Ocazie mare pentru Gaz Metan. Bawab patrunde in careu si suteaza puternic, insa mingea trece putin peste poarta.

Min 80 - Schimbare la Gazul. Iese Todea si intra Roman

Min 78 - Jun primeste si el cartonasul galben dupa un fault la Nicandro

Min 76 - Nicandro primeste cartonasul galben dupa ce a faultat in preajma mijlocului terenului

Min 74 - Schimbare la Gazul. Intra Miclea (accidentat) si iese Markovici.

Min 73 - Autria Viena beneficiaza de o lovitura libera. Se executa scurt cu o pasa in lateral, insa mingea ajunge in aut de poarta.

Min 68. Bawab executa o lovitura libera direct pe poarta. Prinde portarul austriac.

Min 62 - Jucatorul Austriei Viena, Linz, reuseste sa suteze spre poarta mediesenilor, insa Plesca se opune.

Min 59 - Hoban executa o lovitura libera de la 28 de metri pe jos, insa portarul austriac reuseste sa retina.

mIN 58 - Schimbare la Gaz Metan Medias. Iese Bratu si intra Litu

Min 57 - Actiunea se muta in careul austrecilor. Gazul ataca si e aproape sa marcheze din nou dupa ce fundasii austreci sunt aproape de autogol.

Min 55 - Austriecii au preluat initiativa. Florin Lazar reuseste sa scoata o ocazie incredibila a austriecilor. La faza imediat urmatoare, Linz rateaza din nou pentru austrieci.

Min 50 - Gaz Metan domina usor partida. Jucatorii medieseni stau din ce in ce mai mult cu balonul in jumatatea oaspetilor

Min 46 - A inceput repriza secunda. Schimbare la austrieci. Intra Stankovic, iese Barazite

Pauza

Min 45 - Pauza la Cluj. Gaz Metan Medias conduce Austria Viena cu 1-0 dupa golul lui Hoba. Gazul spera. Inca un gol ii poate duce in grupele EL.

Min 42 - Ocazie mare pentru Austria Viena. Barazite suteaza din unghi, putin pe langa poarta

Min 40 - GOL Gaz Metan Medias. Hoban deschide scorul cu o lovitura de cap din 6 metri din cadere

Min 36 - Gazul beneficiaza de lovitura libera. Ciprian Petre tricentreaza, iar Bawab deviaza. Faza se incheie fara ca medieseniis a reuseasca sa puna in pericol poarta austriecilor.

Min 31 - Todea primeste cartonasul galben dupa un fault facut in apropiere de marginea terenului

Min 25 - Austriecii dau impresia ca detin controlul jocului, chiar daca mediesenii au avut o ocazie periculoasa. Jucatorii Austriei Viena reusesc sa aduca usor mingea in apropierea careului lui Plesca

Min 20 - Ciprian Petre centreaza din lateral, iar Hoban reia cu capul, insa portarul autriecilor retine fara emotii

Min 17 - Vine si replcia austriecilor care au doua ocazii consecutive in apropierea portii aparate de Plesca. Gazul scapa cu bine

Min 15 - Petre suteaza din afara careului, dar Grunwald retine fara probleme.

Min 14 - Ocazie mare Gazul. Bratu centreaza inca reul austriecilor. Ciprian Petre suteaza din voleu cu pamantul, dar mingea cade dupa transversala, pe plasa portii aparate de Grunwald

Min 8 - Austriecii pun presiune si ajung din ce in ce mai usor in apropiere de careul gazdelor. Gazul abia mai trece de mijlocul terenului.

Min 6 - Autriecii beneficiaza de o lovitura de colt. Centrarea ajunge in careul mediesenilor unde austriecii profita de incalceala dintre jucatorii Gazului si reusesc sa suteze spre poarta. Balonul este blocat si repsins in afara careului.

Min 4 - Inceput echilibrat de partida. Ambele echipe se lupta la mijlocul terenului pentru a castiga mingea.

Min 1 - Arbitrul fluiera inceputul partidei. Gaz Metan isi joaca la Cluj, in fata a 2.000 de oameni, sansa de a ajunge in grupele Europa League.

Gaz Metan Medias joaca de la ora 20:00 impotriva echipei Austria Viena si are cea mai grea misiune dintre toate cele cinci echipe romanesti care joaca in play-off-ul Europa League. Gazul are nevoie de o victorie cu 2-0 dupa ce a pierdut, in tur, la Austria Viena, cu 3-1. Meciul se disputa pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu" (CFR) din Cluj si este transmis in direct pe DigiSport 2 si LIVE-TEXT de HotNews.ro.

Ghinionul accidentarilor il obliga pe antrenorul Cristi Pustai sa se descurce cu ce mai are la dispozitie: "Mai am 18 oameni, cu ei vrem sa ne calificam". Pustai crede ca sansele sunt reduse, din cauza usurintei cu care s-a primit gol in deplasare: "Inainte de pauza, Austria a marcat si a facut 2-1. Punctul acela a contat enorm in plan psihic".

Echipa de start - Gaz Metan Medias:

Titulari: 12 Razvan Plesca, 2 Ciprian Petre, 3 Jasmin Trtovac, 10 Taher Bawab, 11 Florin Bratu, 15 Ovidiu Hoban, 18 Nicandro Breeveld, 19 Florin Lazar, 21 Cristian Todea (C), 25 Zarko Markovic, 28 Ivan Vukadinovic

Rezerve: 1 Cosmin Vatca, 4 Madalin Ciuca, 6 Andrei Bozesan, 9 Alin Litu, 16 Radu Zaharia, 20 Dan Roman, 80 Romulus Miclea

Absenti: Pirvulescu, Al. Muntean, Akaki, Dudita (accidentati), Eric (plecat)

Antrenor: Cristi Pustai

Echipa de start - Austria Viena:

Titulari: 1 Pascal Grunwald, 3 Georg Margreitter, 6 Peter Hlinka, 7 Florian Klein, 9 Roland Linz (C), 10 Alexander Grunwald, 11 Tomas Jun, 14 Manuel Ortlechner, 16 Zlatko Junuzovic, 29 Markus Suttner, 39 Nacer Barazite

Rezerve: 13 Heinz Lindner, 4 Kaja Rogulj, 18 Michael Liendl, 19 Marko Stankovic, 20 Alexander Gorgon, 22 Marin Leovac, 27 Emir Dilaver

Antrenor: Karl Daxbacher

"Pentru mine 2-0 nu este un scor de neobtinut. Mai avem o batalie de dat si sper in continuare la o calificare. Important pentru noi va fi sa ne refacem fortele", a declarat antrenorul gazului, Cristi Pustai.

"Cred ca am meritat sa cistigam la Viena si sint convins ca avem un meci destul de dificil. Am vazut cum Gaz Metan a reusit sa-i elimine pe Mainz si modul cum jucatorii romani s-au dedicat in acel meci. Ne-am insusit aceasta lectie. Asadar vom avea mare grija. Nu ne-am propus sa ne aparam, dar asta va depinde de cum va ataca Mediasul", a declarat tehnicianul Austriei Viena inainte de sosirea in Romania.