Supercupa Spaniei, care se joaca tur-retur, ne aduce bucuria a inca doua meciuri Real -Barcelona.

El Clasico, in fata unui nou episodFoto: Reuters

In primul tur, pe Bernabeu, cele doua echipe nu au dezamagit si au practicat un fotbal de clasa, cu patru goluri marcate si o multime de ocazii.

Desi madrilenii au dominat categoric prima parte a jocului si au deschis scorul repede prin Ozil (min 13), catalanii au revenit printr-o reusita de senzatie a lui David Villa (min 36) si au preluat conducerea in finalul reprizei prin golul reusit de Messi (min 45).

Dupa revenirea de la cabine, echipa mai periculoasa a fost Barcelona, dar cei care au inscris au fost madrilenii, Xabi Alonso marcand cu un sut plasat din marginea careului mare.

Elevii lui Murinho au "accelerat" si au dominat jocul, dar au ratat o multime de ocazii clare, portarul Valdes facand minuni in poarta catalanilor. Meciul s-a terminat 2-2, iar prima sansa in returul de miercuri o va avea Barcelona.

"Ne dorim cu orice pret sa castigam trofeul. Avem nevoie de un meci bun pe propriul teren. Vom da totul pentru o victorie" - Iker Casillas.

"Pentru mine, este trofeul cel mai important al verii si cel mai putin important din sezonul oficial (nr. 2011-2012). Cu toate acestea, imi doresc sa-l castigam" - Jose Mourinho.

"Ar fi ideal sa incepem stagiunea cu un trofeu cucerit. Avem in fata un meci foarte important, nu ma gandesc in niciun fel la disputa retur. Vom fi seriosi si concentrati pe Santiago Bernabeu" - Josep Guardiola.

Real vs Barca in Supercupa Spaniei

Marile rivale ale Spaniei s-au mai intalnit in Supercupa Spaniei de patru ori de-a lungul timpului. Interesant este faptul ca Realul s-a impus de fiecare data: in 1988 (2-0/1-2), 1990 (1-0/4-1), 1993 (3-1/1-1) si 1997 (2-1/4-1).

Cu toate ca are 4-0 in intalnirile directe din Supercupa Spaniei, Realul este in urma Barcelonei la trofee castigate: 9-8 pentru catalani la general.

Echipele:

Real Madrid: Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Alonso, Khedira - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Benzema (4-2-3-1). Antrenor: Jose Mourinho.

FC Barcelona: Valdes - Adriano, Abidal, Mascherano, Alves - Iniesta, Thiago, Keita- Villa, Messi, Alexis Sanchez (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Meciul este transmis de DigiSport1 si a inceput la ora 23.00, ora Romaniei.