Dupa ce in primavara acestui an s-au duela de patru ori, Real Madrid si FC Barcelona vor bifa inca o intalnire de cinci stele in aceasta seara, pe Santiago Bernabeu, in turul Supercupei Spaniei. "Ne dorim cu orice pret sa castigam trofeul", a precizat Casillas. "Vrem un rezultat cat mai bun, sper ca va fi o partida pe cinste", a replicat Xavi. Primul "El Clasico" al sezonului va fi in direct pe Digisport de la ora 23.00.

El Clasico, in fata unui nou episodFoto: Reuters

"Ne dorim cu orice pret sa castigam trofeul. Avem nevoie de un meci bun pe propriul teren. Vom da totul pentru o victorie" - Iker Casillas.

"Pentru mine, este trofeul cel mai important al verii si cel mai putin important din sezonul oficial (nr. 2011-2012). Cu toate acestea, imi doresc sa-l castigam" - Jose Mourinho.

"Ar fi ideal sa incepem stagiunea cu un trofeu cucerit. Avem in fata un meci foarte important, nu ma gandesc in niciun fel la disputa retur. Vom fi seriosi si concentrati pe Santiago Bernabeu" - Josep Guardiola.

Real vs Barca in Supercupa Spaniei

Marile rivale ale Spaniei s-au mai intalnit in Supercupa Spaniei de patru ori de-a lungul timpului. Interesant este faptul ca Realul s-a impus de fiecare data: in 1988 (2-0/1-2), 1990 (1-0/4-1), 1993 (3-1/1-1) si 1997 (2-1/4-1).

Cu toate ca are 4-0 in intalnirile directe din Supercupa Spaniei, Realul este in urma Barcelonei la trofee castigate: 9-8 pentru catalani la general.

Echipe probabile:

Real Madrid: Casillas - Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos - Alonso, Khedira - Di Maria, Ozil, Ronaldo - Benzema (4-2-3-1). Antrenor: Jose Mourinho.

FC Barcelona: Valdes - Abidal, Pique, Mascherano, Alves - Iniesta, Busquets, Xavi - Villa, Messi, Pedro (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Real: Higuain, Kaka, Varane, Albiol, Adan, Callejon, Coentrao, Arbeloa, Jesus.

Barcelona: Sanchez, Keita, Montoya, Fontas, Thiago, Dos Santos, Adriano, Maxwell, Pinto.

Stadion: "Santiago Bernabeu". Arbitru: Teixeira Vitienes. Returul va avea loc pe 17 august, pe "Camp Nou" din Barcelona.