Intr-o lume a fotbalului dominata de bani, Javi Poves este un caz aparte, fotbalistul celor de la Sporting Gijon retragandu-se din sportul rege pentru simplul motiv ca nu doreste sa se mai prostitueze, informeaza El Pais. "Cand eram mic, jucam fotbal din pasiune pentru sport. In momentul cand incepi sa cunosti fotbalul profesionist, iti dai seama ca totul inseamna doar bani si ca este putred. In acel moment, iti pierzi orice forma de entuziasm", a declarat Poves.

Javier Poves, impreuna cu un admiratorFoto: captura el pais

A debutat in Primera Division in sezonul recent incheiat (pe 21 mai, impotriva celor de la Hercules), iar la doar 24 de ani era unul dintre fotbalistii de viitor ai celor de la Sporting Gijon (evolua mijlocas la inchidere, dar si fundas central). Javi a decis insa sa puna capat carierei de jucator profesionist, acesta fiind nemultumit de "prostitutia" existenta in acest moment in sportul rege.

"Vreau sa ajung sa cunosc cu adevarat lumea, cu tot ceea ce inseamna ea. Sa merg in Africa, pentru ca acolo nu am nevoie de prea multi bani. M-am cazat in Turcia in hoteluri care costau doar trei euro. Nu vreau sa ma prostituez ca 99% dintre oameni. Daca nu pot trai o viata cum vreau eu in Spania, atunci poate o voi avea in Birmania, sau oriunde in alta parte", a precizat Poves, citat de El Pais.

Citea in cantonament

Javi si-a uimit coechipierii in cantonamentele echipei, acesta petrecandu-si mult timp citind. "El Capital" a lui Karl Marx sau "Mein Kampf" a lui Adolf Hitler sunt doar cateva exemple din cartile cu care fotbalistul se delecta.

A refuzat masina oferita de club

Poves i-a uimit pe conducatorii celor de la Sporting Gijon in momentul in care a refuzat masina oferita de club, acesta motivand ca a lui ii ajunge (nr. un Smart). In plus, fotbalistul a cerut sa-i fie anulat salariul dobandit printr-un transfer bancar.

"La ce imi serveste castigarea a 1000 de euro in loc de 800, daca acestia sunt obtinuti din suferinta multor oameni?", a concluzionat fotbalistul.

A renuntat la fotbal pentru facultate

In vara acestui an (nr. in luna iulie), Povez si-a reziliat intelegerea cu Sporting Gijon, fotbalistul precizand ca nu mai doreste sa faca parte dintr-un sistem putred. Javi se va intoarce la studii (este student in cadrul Facultatii de Istorie) si va incerca sa-si traiasca viata departe de fotbal, sportul care l-a dezamagit atat de mult.

De-a lungul carierei, Javi Poves a evoluat la Rayo Vallecano B (2005-2006), Laz Rozas CF (2006-2007), CDA Navalcarnero (2007-2008), Real Sporting Gijon B (2008-2010) si Real Sporting Gijon (2010-2011).