​In locul lui Messi, Tevez si Higuain, Romania se va duela astazi cu Della Valle, Bollini si Shelva. Argentina s-a transformat in San Marino, iar tricolorii vor da piept cu echipa de pe locul 203 (nr. ultimul) din clasamentul FIFA. Partida amicala va fi in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.30.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

"Pentru noi este o onoare sa jucam cu Romania si ca s-au gandit la noi. Nu va fi un meci facil, chiar daca e amical, dar suntem familiarizati cu meciurile internationale. Este o provocare acest meci amical" - Giampaolo Mazza, selectioner San Marino.

"Sunt multumit de modul in care s-au prezentat baietii la aceasta prima actiune impreuna cu mine. Determinarea e o conditie de baza. Cand vii la lotul national, nu poti veni altfel decat determinat. Noul val constituie o generatie buna. Au potential si sunt talentati. Nu sunt dintre cei care spun ca Romania nu mai are fotbalisti. Putem face o echipa competitiva. Cu San Marino va fi doar un antrenament cu public, dar vreau sa castigam la scor. Voi folosi multi jucatori, care vor trebui sa joace ca intr-un meci oficial, altfel nu îi voi mai convoca. Ca e San Marino sau Brazilia, joci pentru tara ta sa trebuie sa dai totul pe teren" - Victor Piturca, selectioner Romania.

Echipe probabile:

San Marino: Simoncini - Vitaioli, Benedettini, Della Valle, Vannucci, Mazza - Cervellini, Bollini, Marani - Vitaioli, Shelva. Antrenor: Giampaolo Mazza.

Romania: Tatarusanu - Nicolita, Tamas, Gardos, Stefan Radu - Tibi Balan, Muresan, Cristi Tanase - Torje, Curelea, Mutu. Antrenor: Victor Piturca.

Ultimul meci al Romaniei:

Paraguay - Romania 2-0

Nelson Valdez 2', Roque Santa Cruz 29'.

Intalniri Romania vs San Marino

Tricolorii s-au duelat de doua ori de-a lungul timpului cu San Marino, in preliminariile Campionatului European 1992. A fost 6-0 (Sabau 1', Mateut 18', Raducioiu 43', Lupescu 57', Badea 77', Dan Petrescu 85') pe "Stadionul National" si 3-1 in San Marino (Hagi 16' penalti, Raducioiu 44', Daniel Timofte 84').

Cine este San Marino

  • Echipa statului San Marino a jucat prima partida oficiala in anul 1990, in cadrul preliminariilor pentru CE. A fost o infrangere, scor 4-0, in fata Elvetiei.
  • Nu a reusit pana in acest moment sa castige o partida oficiala, singura victorie din existenta venind intr-o partida amicala: 1-0 cu Liechtenstein, pe 28 aprilie 2004.
  • De-a lungul existentei, San Marino a bifat patru remize: 0-0 cu Liban (16 septembrie 1987), 0-0 cu Turcia (10 martie 1993), 1-1 cu Letonia (25 aprilie 2001) si 2-2 cu Liechtenstein (20 august 2003)
  • In 105 partide internationale, San Marino a primit 340 de goluri si a marcat doar 17.
  • Cel mai bun marcator din istoria echipei este Andy Shela - 8 goluri in 50 de partide disputate.
  • San Marino se afla pe locul 203 in clasamentul FIFA (nr. ultimul), la egalitate cu Samoa Americana, Andorra si Montserrat (toate cu zero puncte).

Partida dintre Romania si San Marino se va disputa pe "Stadio Olimpico", din Serravalle, de la ora 21.30, urmand sa fie in direct pe Digisport si LiveText pe HotNews.ro.