Atalanta, echipa implicata in scandalul pariurilor din fotbalul italian, va incepe noul sezon din Serie A cu o penalizare de sase puncte, informeaza Corriere dello Sport. De asemenea, Cristiano Doni, capitanul echipei, a primit o suspendare de trei ani si jumatate.

Cristiano DoniFoto: Reuters

In urma cu doar cateva saptamani, fotbalul italian era zguduit de un nou scandal: mai multe cluburi din Serie B si Lega Pro au aranjat meciuri, fiind implicate in mafia pariurilor.

Atalanta, formatie implicata activ in scandal, a primit o penalizare de sase puncte, urmand sa inceapa stagiunea din Serie A cu handicap. De asemenea, Cristiano Doni (capitanul echipei) a primit o suspendare de trei ani si jumatate pentru trucarea partidei cu Piacenza (castigata de Atalanta cu 3-0).

Cum Doni are 38 de ani, aceasta pedeapsa este echivalenta cu finalul carierei fotbalistului. Giuseppe Signori, un alt nume mare implicat in scandal, a primit cinci ani de suspendare.

Cea mai grea pedeapsa a primit-o echipa Alessandria - gruparea fiind retrogradata in urma implicarii in mafia pariurilor. De asemenea, echipele din Serie B Ascoli (50.000 de euro), Hellas Verona (20.000 de euro) si Sassuolo (20.000 de euro) au fost amendate.