Conform declaratiilor publicate de Jandarmeria Romana, peste 100.000 de oameni au participat la "Noaptea Alba la National Arena", eveniment care a permis publicului vizitarea noului stadion national. Inaugurarea stadionului va fi facuta la 6 septembrie, cu ocazia meciului cu Franta (din preliminariile EURO 2012).

National Arena, BucurestiFoto: Hotnews

Accesul publicului a fost permis de sambata, ora 17,00, iar punctul culminant a fost oferit de aprinderea instalatiei de nocturna, la ora 21.00. "Noaptea Alba la stadion" s-a desfasurat fara incidente, nefiind nevoie de interventia fortelor de ordine care au supravegheat zona.

Noul Stadion National are 55.000 de locuri, fiind realizat dupa o conceptie moderna: are 94 cai de acces si 40 de scari de evacuare; se poate umple in 20 de minute, iar in caz de incidente poate fi evacuat in 8 minute; deasupra suprafetei de joc, sunt amplasate 4 ecrane-gigant, de 30 de metri patrati.

Costul arenei: 131 de milioane de euro (fara TVA).

"Bucurestenii au demonstrat ca stiu sa se bucure de un obiectiv realizat in totalitate din banii lor" - Sorin Oprescu, primar general Bucuresti.