Fara minuni: avantajul din tur s-a dovedit a fi decisiv pentru Twente, formatia olandeza calificandu-se in play-off-ul Champions League dupa 0-0 cu FC Vaslui (intr-o partida contand pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor), in returul de la Piatra Neamt. Echipa lui Viorel Hizo s-a zbatut, a incercat, dar fara rezultat pe tabela de marcaj. Liga 1 va avea o singura echipa in grupele C1: Otelul Galati.

Vasluiul a parasit Champions League Foto: AGERPRES

Aventura Vasluiului in Champions League a durat doar 180 de minute. Echipa lui Hizo a parasit cea mai importanta competitie europeana rezervata cluburilor dupa 0-0, la Piatra Neamt, cu Twente.

Olandezii, obisnuiti cu meciurile tari din Europa, au profitat din plin de naivitatea moldovenilor, iar avantajul din tur (nr. de doua goluri) a fost decisiv pentru calificare.

Sanmartean, Temwanjera si Neagu au fost cei mai periculosi jucatori ai gazdelor, dar tabela a ramas incremenita la 0-0, la fel ca la startul partidei. Olandezii au evoluat pragmatic si ar fi putut chiar sa dea lovitura, dar John si Janko (a trimis in transversala) au ratat cu seninatate.

In timp ce Twente spera sa evite adversari din Italia, Anglia si Spania in drumul catre grupele Champions League, pentru FC Vaslui urmeaza play-off-ul Europa League (nr. tragerea la sorti va avea loc vineri).

Vaslui: Cerniauskas - Jovanovici, Papp, Farkas, Balace - Sanmartean, Raul Costin, Wesley, Neagu - Adailton, Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

Rezerve: Puia, Bello, Balaur, Adrian Gheorghiu, Milisavljevici, Annang, Milanov.

Twente: Mihailov - Cornelisse, Wisgherhof, Douglas, Tiendalli - Brama, Berghuis, Janssen, Ruiz - De Jong, Janko. Antrenor: Co Adriansee.

Rezerve: Boschker, Bengtsson, Landzaat, Rendla, O. John, Leugers, Buysse.