Federatia Romana de Fotbal a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, ca a fost informata de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre Romania si Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurarii Arenei Nationale, potrivit Mediafax.

"Dupa mai multe zile marcate de incertitudine si negocieri, Federatia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis sa nu onoreze contractul incheiat cu Federatia Romana de Fotbal in luna octombrie 2010. In cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficiala, prin care, invocand sedinta Comitetului sau Executiv din data de 25 iulie a.c., in cadrul careia a fost inlocuit staff-ul tehnic al echipei nationale A, procedandu-se si la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale tarii respective, anunta ca echipa nationala A a Argentinei nu se va prezenta la Bucuresti, in vederea meciului amical cu reprezentativa similara a Romaniei, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserata in scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o data FIFA care ar urma sa fie stabilita de comun acord", se arata pe site-ul FRF.

Sursa citata precizeaza ca decizia AFA este unilaterala si abuziva si reafirma faptul ca FRF va solicita in compensatie daune materiale si morale substantiale: "Federatia Romana de Fotbal isi manifesta indignarea fata de aceasta hotarare unilaterala si abuziva, care reprezinta, pe langa lipsa de respect fata de suporterii romani si fata de FRF, o incalcare flagranta a contractului. Astfel, din pacate, nemaiavand adversar, anuntam anularea acestui meci de gala. Este de la sine inteles ca, luand act de o practica jenanta, nedemna si inadmisibila la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA si/sau, daca va fi cazul, organismelor sportive competente internationale, solicitand AFA substantiale daune materiale si morale". Federatia Argentiniana de Fotbal anuntase, pe site-ul sau oficial, inca de luni suspendarea meciului cu Romania, dupa demiterea selectionerului Sergio Batista. Partida amicala Romania - Argentina era programata la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Nationale.