UEFA a anuntat, in cursul zilei de vineri, ca Poli Timisoara, echipa care nu a primit licenta din partea Federatiei Romane de Fotbal, nu are voie sa participe in cupele europene in urmatorele trei sezoane. "Dupa o divizare, trebuie sa treaca trei ani inainte ca un club sa poata aplica din nou pentru o licenta UEFA", se precizeaza pe site-ul oficial al forului european.

Marian Iancu, patron FC TimisoaraFoto: AGERPRES

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a respins apelul formulat de Poli Timisoara împotriva deciziei UEFA si a regulei de 3 ani, o cerinta importanta in viitorul sistem de licentiere Fair-Play al UEFA. Conform acestei reguli, un club nu poate sa-si schimbe forma legala sau juridica timp de 3 ani, cu scopul de a obtine licenta, pentru a descarca datoriile pe o noua societate, operatiune care ar putea duce la falimentul vechii societati sau pentru a eluda creditorii, angajatii, taxe, alterand astfel integritatea competitiei sportive.

Orice modificare de forma juridica sau structura este considerata a fi o intrerupere la statutul de membru al UEFA si, prin urmare, trebuie sa treaca trei ani inainte ca un club sa poate aplica din nou pentru o licenta UEFA. Cu alte cuvinte, regula de trei ani este conceputa in principal pentru a evita eludarea de sistemul de licentiere a cluburilor", se arata in comunicatul UEFA, conform gsp.ro.

Dupa ce nu a primit licenta pentru Liga 1, Poli Timisoara va evolua in liga secunda in sezonul 2011-2012, iar in plus nu va putea juca in urmatorii trei ani in competitiile europene.