Paraguayul s-a calificat in finala Copei America (editia cu numarul 43) dupa ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 5-3, in fata Venezuelei. Interesant este faptul ca Paraguay a ajuns in ultima faza a competitiei fara sa castige vreo partida (trei remize in faza grupelor si doua dispute decise la penaltiuri).

Paraguay, in finala Copei AmericaFoto: Reuters

Dupa 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0. Au marcat Ortigoza, Barrios, Riveros, Martinez si Veron pentru Paraguay, respectiv Maldonado, Rey si Fedor pentru Venezuela. Singurul care a ratat a fost Lucena.

In minutul 102, Santana (de la Paraguay) a fost eliminat.

Echipe:

Paraguay: Villar - Caceres, Veron, Da Silva, Piris - Barreto (Estigarribia '71), Ortigoza, Riveros, Santana - Barrios, Valdez (Santa Cruz '74, O. Martinez '81). Selectioner: Gerardo Martino.

Venezuela: Vega - Rosales, Vizcarrondo, Perozo (Rey '46), Cichero - C. Gonzalez (Maldonado '84), Di Giorgi, Lucena, Arango - Rondon, Moreno (Fedor '73). Selectioner: Cesar Farias.

Este prima prezenta in finala pentru Paraguay din 1993, din acel an Copa America desfasurandu-se in formula cu 12 echipe. De-a lungul timpului, Paraguay s-a impus de doua ori in Copa America, in anii 1953 si 1979.

Finala Copei America se va disputa intre Uruguay si Paraguay, duminica, de la ora 22.00, pe stadionul Monumental din Buenos Aires. In finala mica se vor duela Venezuela si Peru, sambata, de la ora 22.00, la La Plata.

Vezi aici imagini de la Paraguay - Venezuela.