Dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a hotarat ca Poli nu are drept de a evolua in Liga 1, Marian Iancu a scos echipa la vanzare. Primul pas este cedarea (sau imprumutul) jucatorilor de valoare, pentru ca apoi sa urmeze cedarea efectiva a clubului catre investitorii interesati de echipa de pe "Dan Paltinisanu".

Marian Iancu, patron FC TimisoaraFoto: AGERPRES

TAS-ul a decis, in cursul zilei de luni, ca Poli nu are drept de a juca in Liga 1. In aceste conditii, jucatorii importanti vor fi vanduti sau imprumutati.

"Jucatorii importanti care au facut dovada calitatilor lor, precum Pantilimon, Goga, Bourceanu, Sepsi si Tames vor fi vanduti sau vor deveni coproprietate. Din sumele incasate vom achita, in primul rand, datoria la buget pe anul 2011, in jurul sumei de 800.000 de euro. De asemenea, vom plati si alte obligatii care au izvorat din activitatea curenta a clubului pe anul 2011", a precizat Marian Iancu.

Omul de afaceri a mai declarat ca vrea sa se retraga din fotbal, Iancu stabilind si pretul pe care il cere pentru cedarea clubului. Este vorba de suma de 23 de milioane de euro.

"Capitalul social valoreaza 23 de milioane de euro, o suma pe care putini sunt dispusi sa o ofere. Cine mai investeste astazi in fotbal cand suntem condusi de oameni ca Mircea Sandu", a completat Marian Iancu (Digisport).

In ceea ce priveste situatia lui Dusan Uhrin Jr, o decizie va fi luata in urmatoarea perioada. De asemenea, Sorin Ghionea a devenit jucator liber de contract dupa ce echipa timisoreana a fost retrogradata.