Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat, in cursul zilei de luni, decizia in ceea ce priveste soarta echipelor Poli Timisoara, Gloria Bistrita si FC Oradea, aceste formatii urmand sa evolueze in Liga 2 incepand cu sezonul 2011-2012.

E oficial: Poli Timisoara nu va juca in Liga 1Foto: Politimisoara.com

Ce spune Tribunalul de Arbitraj Sportiv:

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anuntat decizia in cele patru memorii privind cluburi romanesti de fotbal si licentele lor pentru sezonul 2011/2012 al primei ligi si pentru competitiile europene:

Fotbal Club Timisoara SA vs UEFA;

Fotbal Club Timisoara SA vs Federatia Romana de Fotbal;

CS FC Bihor Oradea vs Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal;

"Club Fotbal Gloria 22" Bistrita vs. Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista din Romania.

Cele patru memorii au fost respinse si deciziile luate de autoritătile competente din Romania si de UEFA au fost confirmate in totalitate. In urma respingerii memoriilor, cele trei cluburi nu au licenta pentru a evolua in prima liga din Romania, sezonul 2011/2012, iar FC Timisoara nu are nici licenta pentru a evolua în cupele europene în acest sezon", a anuntat TAS pe site-ul oficial (conform Mediafax).

Marian Iancu va renunta

"Nu vreau sa mai stau in mizeria asta de fotbal, mi-a ajuns. Ma retrag. O sa vand jucatorii importanti, aduc clubul cu datoriile pe zero, iar apoi o sa vand. Voi avea o discutie cu colegii mei, dar nu o sa raman in Liga 2. Ies fara sa fiu patat din aceasta mocirla. O sa fie foarte greu sa promovam din primul an in prima liga pentru ca o sa folosim multi jucatori tineri" - Marian Iancu, patron Poli Timisoara (gsptv).

"Este foarte trist. Nici nu stiu ce sa spun mai mult in aceste momente. Am sperat pana in ultima clipa ca vom juca in prima liga. Ramane de vazut ce se va intampla de acum inainte. Trebuie sa ma intalnesc cu domnul Iancu in zilele urmatoare sa vedem ce avem de facut de acum inainte" - Dusan Uhrin, antrenor Poli Timisoara, pentru gsp.ro.

"Nu ne-a surprins decizia, stiam ca TAS-ul are o legatura buna cu UEFA, cu FIFA si nu cred ca o hotarare data in favoarea cluburilor era buna pentru competitiile europene. Daca vom ramane in Liga 2, atunci vor ramane multi dintre jucatori. Daca va aparea Liga a treia, atunci vor pleca multi dintre fotbalistii pe care ii avem acum. Vom aveam meciuri interesante in Liga 1, cum ar fi Chiajna cu Sportul Studentesc. Pana in acest moment, FRF nu ne-a instiintat in ce divizie vom evolua. Din pacate, regulamentul nu-l stie nimeni. E posibil ca noi sa nu mai primim deloc licenta. Vom incerca sa vindem jucatori, dar numai in strainatate. In tara, daca vor pleca, o vor face doar pe sume pe masura cu valoarea lor. In plus, mai apare si varianta imprumutului" - Daniel Stanciu, manager Poli, la Disport.

In conditiile in care Poli a fost retrogradata, jucatorii Costel Pantilimon, Dorin Goga, Alexandru Bourceanu si Laszlo Sepsi vor ramane pe lista de transferuri, acestia avand oferte atat din Liga 1, cat si din strainatate. In ceea ce il priveste pe Dusan Uhrin Jr, tehnicianul va avea in urmatoarele ore o discutie cu conducerea gruparii banatene pentru a vedea daca ramane la Timisoara.

Cum motiveaza FRF retrogradarea Timisoarei:

"Prin divizarea partiala a clubului si desprinderea din patrimoniu acestuia a obligatiilor financiare restante la bugetul consolidat al statului la data de 31 decembrie 2010 in scopul compensarii acestora cu TVA de recuperat, creanta divizata din patrimoniul BkP Management & Invest Grup SA, iar din cele doua divizari alcatuindu-se o noua societate BkP & Faber SA. Clubul trebuia sa dovedeasca ca datoriile financiare restante la 31 decembrie 2010 catre bugetul consolidat al statului nu mai sunt restante prin compensare in cazul noii societatii BkP & Faber SA la termenul limita 31 martie 2011. Decizia de exceptare a UEFA din data de 6 mai 2011 este de acceptare cu conditia ca documentele justificative prezentate de solicitantul de licenta sa arate ca s-a efectuat compensarea pana la 31 martie 2011. Decizia de compensare sau nota de compensare emisa de organul fiscal competent nu a fost prezentata de FC Timisoara" - Viorel Duru, director departament licentiere din cadrul FRF.

Liga 1, sezonul 2011-2012, echipa participante:

Otelul Galati, FC Vaslui, Rapid, Steaua, Dinamo, Astra Ploiesti, FC Brasov, Pandurii Targu Jiu, Gaz Metan Medias, CFR Cluj, U Cluj, FCM Targu Mures, Sportul Studentesc, Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiesti, CS Mioveni si Vointa Sibiu.

Iata cum arata programul primei etapei:

Vineri, 22 iulie

18.30/ Rapid - FC Vaslui (Digisport)

20.20/ Dinamo - FCM Targu Mures (Antena 1)

22.00/ CS Mioveni - U Cluj (Digisport)

Sambata, 23 iulie

17.00/ Vointa Sibiu - Steaua (Digisport)

Duminica, 24 iulie

18.30/ Ceahlaul - Pandurii (Digisport)

21.30/ CFR Cluj - Astra (Digisport)

Luni - 25 iulie

18.30/ FC Brasov - Gaz Metan Medias (Digisport)

19.00/ Concordia Chiajna - Sportul Studentesc (Digisport)

21.30 Petrolul - Otelul (Digisport).