Telenovela transferului lui Neymar la Real Madrid se apropie de final, internationalul brazilian ajungand la o intelegere cu vicecampioana Spaniei, dupa cum informeaza AS. In varsta de 19 ani, atacantul i-a costat pe iberici nu mai putin de 45 de milioane de euro, suma reprezentand clauza de reziliere impusa de Santos.

NeymarFoto: Reuters

Marea speranta a fotbalului brazilian va ajunge la Real Madrid, jucatorul urmand sa semneze o intelegere valabila pentru cinci sezoane cu galacticii.

Suma de transfer este una imensa - 45 de milioane de euro. Santos i-a pus aceasta clauza fotbalistul sau, iar Realul va plati acesti bani.

Conform AS, Neymar va avea un salariu anual de 9,2 milioane de euro. Realul va plati 5 milioane, in timp ce restul de 4,2 milioane de euro vor veni de la sponsori (50% din drepturile de imagine vor fi ale jucatorului, iar restul ale echipei de pe Santiago Bernabeu).

Considerat urmasul lui Pele, Neymar a fost promovat la prima echipa a celor de la Santos in urma cu doua sezoane (nr. la varsta de 17 ani), reusind 27 de goluri in 64 de aparitii.

Printre sponsorii importanti ai atacantului se numara Nike (are o intelegere pana in 2022), Panasonic (are contract pana in 2012) si Nextel (companie telefonica din Brazilia, are intelegere pana in 2014).