Sadri Sener, presedintele formatiei Trabzonspor, a fost arestat pentru implicarea in scandalul meciurilor trucate din Turcia, informeaza presa turca, citata de Mediafax. Politia ancheteaza un numar de 19 partide din prima liga, acestea fiind suspecte de blat. Pe langa Sener, au mai fost retinuti Mehmet Levent Kizil (oficial din cadrul Federatiei Turce de Fotbal) si Serdar Kulbilge, portarul celor de la Ankaragucu.

Aziz Yildirim, centru, retinut de politie Foto: Reuters

Autoritatile din Turcia detin informatii conform carora 19 partide din prima divizie au fost aranjate, ancheta fiind in plina desfasurare.

Ultimele victime din scandalul disputelor trucate sunt Sadri Sener, presedintele formatiei Trabzonspor, Mehmet Levent Kizil (oficial din cadrul Federatiei Turce de Fotbal), Serdar Kulbilge, portarul celor de la Ankaragucu, Mahmut Ozgener, fostul presedinte al Federatiei de Fotbal, si Mumtaz Kararaya, fostul sau consilier.

Dupa ce sediul clubului Trabzonspor a fost perchezitionat in data de 3 iulie, politia turca a operat 61 de arestari, dintre aceste persoane 26 fiind in detentie provizorie.

Cum Federatia de Fotbal din Turcia trebuie sa comunice catre UEFA pana vineri (nr. 15 iulie) numele formatiilor care vor participa in cupele europene, este foarte posibil ca Fenerbahce sa ramana in afara listei.

Conform jurnalistilor turci, Fenerbahce ar fi castigat cu ajutorul unor meciuri trucate titlul de campioana a Turciei (s-a impus la golaveraj in dauna celor de la Trabzonspor).

In data de 3 iulie, Aziz Yildirim (presedintele lui Fenerbahce Istanbul) si fostul international Umit Karan (director sportiv Eskisehirspor) au fost si ei retinuti in acelasi scandal al disputelor trucate.