Un teren din incinta complexului "Ion Oblemenco" a fost inchiriat de Primaria Craiovei catre Circul "Safari", autoritatile incheind un angajament in urma caruia ar fi trebuit sa castige 5.600 de lei. Intelegerea nu a putut fi dusa insa la bun sfarsit, Adrian Mititelu (patronul Craiovei) evacuandu-i pe reprezentantii circului. "Craiova a ajuns de rasul lumii. Nu am putut sa respectam intelegerea incheiata din cauza unui personaj care nici macar nu are contract de inchiriere valabil cu Primaria Craiova", a declarat Natalia Andrei, sefa DJST Dolj, pentru Gazeta de Sud.

Adrian MititeluFoto: Rompres

Terenul apartine Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

"Terenul pe care l-am inchiriat si pe care il administram apartine Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Trebuia sa incasam 5.600 de lei, dar nu putem din cauza acestei persoane private (nr. Adrian Mititelu), cu care avem trei litigii pentru plata unor datorii si evacuarea cantonamentului din Lunca Jiului. Craiova a ajuns de rasul Romaniei", a declarat Natalia Andrei, sefa DJST Dolj, conform Gazetei de Sud.

Contractul dintre DJST Dolj si "SC Bohemia Studio SRL" (societate din Mangalia care impresariaza Circul „Safari“ din Ungaria) a primit aprobarea Primariei Craiova. In urma acestui angajament, DJST ar fi trebuit sa incaseze 5.600 de lei.

Problemele au aparut la intrarea in incinta Complexului "Ion Oblemenco", moment in care reprezentatii circului au fost intampinati de Adrian Mititelu, patronul Stiintei.

"Ma sunara ultrasii, sa vezi ce bataie isi ia astia daca nu pleaca de aici! Noi suntem aici de 44 de ani, e o baza sportiva. Ce cauta astia aici? Sa intre elefantii sa pasca pe stadion? Intai sa ma dea pe mine afara si dupa aia sa dea autorizatii" - Adrian Mititelu.

Patronul Stiintei nu avea niciun drept asupra terenului

"Terenul pe care l-am inchiriat si pe care il administram apartine Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Trebuia sa incasam 5.600 de lei, dar nu putem din cauza acestei persoane private, cu care avem trei litigii pentru plata unor datorii si evacuarea cantonamentului din Lunca Jiului. Craiova a ajuns de rasul Romaniei" - Natalia Andrei, sef DJST Dolj.

Primaria Craiova nu comenteaza

"E dreptul lui Mititelu sa spuna ce vrea. Contractul dintre primarie si Universitatea a fost oricum reziliat si asteptam ca justitia sa-si faca datoria" - Marinica Dinca, primar delegat Craiova.

Mititelu ocupa abuziv baza sportiva

"Terenul care a fost inchiriat celor de la circ e in proprietatea MTS si totul s-a facut cu aprobarea DJST Dolj si a Primariei Craiova. Oamenii erau disperati cand au fost evacuati ca li se imbalnaveau animalele. Bodyguarzii lui Mititelu i-au injurat fara niciun drept pe bietii oameni, mai ales ca Universitatea ocupa abuziv aceasta baza sportiva. Contractul dintre clubul lui Mititelu si primarie e reziliat", a completat Natalia Andrei, pentru Prosport.

Au platit taxe, dar nu si-au putut desfasura spectacolele

"Au venit mai intai niste bodyguarzi, dupa aceea a venit si domnul Mititelu, pe care il stiam doar de la televizor. Ne-a spus ca suntem niste porci, ca vrem sa lasam animalele sa-si faca nevoile pe terenurile dansului. Nici vorba de asa ceva, noi nu avem nimic cu nimeni, nu ne duceam pe stadion, in niciun caz. Am platit toate taxele. Am investit deja 150 de milioane de lei in publicitate si in organizarea evenimentului" - Petrica Bulzan, administratorul circului.

Jandarmeria l-a amendat pe Mititelu cu 200 de lei

In urma celor intamplate la stadionul "Ion Oblemenco", Jandarmeria i-a aplicat lui Adrian Mititelu o amenda de 200 de lei pentru tulburarea linistii publice, in timp ce Politia Craiova sustine ca nu s-a inregistrat oficial nicio sesizare in acest caz. "Primaria si DJST s-au inteles sa rezolve problema si au gasit alta locatie. Noi am cerut ambelor parti actele si va vom tine la curent cu ce se va intampla. Am audiat diverse persoane, nu insa si pe Adrian Mititelu, care va fi citat ulterior“ - Amelia Caprarin, purtator de cuvant al IPJ Dolj.

SC Bohemia Studio SRL a incheiat un contract cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj pentru o suprafata de teren din incinta Complexului "Ion Oblemenco". Angajamentul era valabil in perioada 4-17 iulie, pentru sustinerea de spectacole. In urma celor intamplate, circul a fost nevoit sa gasesca o alta locatie pentru a-si desfasura activitatea.

Vezi aici motivatia lui Adrian Mititelu: