"A luat Steaua abuziv si a pasat datoriile. Steaua are 14 milioane de euro datorii catre stat. Cum a primit licenta acest club, iar celelalte nu? Gigi Becali mi-a cerut spaga la telefon si in Adunarea Generala. El crede ca toti procurorii sunt pe mana lui", a declarat Dumitru Dragomir, presedintele LPF, in legatura cu situatia ros-albastrilor.

O noua problema pentru Dragomir: daca TAS intoarce echipele in Liga 1?Foto: Hotnews

Steaua, datoare catre stat

"Steaua are 14 milioane de euro datorii catre stat, de ce Steaua a primit licenta si celelalte cluburi nu? Becali vrea sa ma schimbe de ani de zile, si stiam asta. O face pentru ca nu ii dau voie sa faca ce vrea, abuzuri, nu ii dau spaga.

Mi-a solicitat spaga la telefon si in Adunarea Generala. Dupa ce i-am zis ca e penal a spus ca e o gluma. El crede ca toti procurorii sunt la mana lui. In Adunarea Generala i-am spus ca nu pot sa ii dau spaga, ci sa solicite un comision legal daca vrea bani mai multi.

A divizat clubul Steaua si a lasat datoriile pe vechea echipa. Nu imi explic de ce Bistrita a fost retrogradata pentru 76.000 de euro, iar Steaua lui Becali a primit licenta cu asemenea datorii. N-a platit datoriile catre Steaua, n-a platit datoriile catre Armata sau catre stat si nici pe jucatori nu i-a platit de trei luni. Asta e marele miliardar al tarii" - Dumitru Dragomir.

Gigi Becali vrea 50% din drepturile tv ale Ligii 1

"El vrea mai multi bani decat celelalte cluburi. M-a amenintat ca ma schimba daca nu se intampla asta. Mi-a mai spus ca daca nu ii dau aceasta spaga pune pe cine vrea el in locul meu si ii recupereaza pentru 50% le va lua Steaua iar restul celelalte cluburi.

Ce a facut Becali in ultimii 5 ani? A distrus o echipa, umbla cu valizele de bani ca sa corupa, nu a platit nici o datorie statului. Astea sunt marile realizari ale lui. O sa ii cer daune in justitie cat a spus el ca am luat", a precizat Dumitru Dragomir intr-o conferinta de presa.

"Am pus problema in Adunarea Generala. Mi-a raspuns ca e europarlamentar si nu pateste nimic. Dupa ce i-am zis ca e penal a raspuns ca a glumit. Debiteaza de ani de zile ca sunt angajatul lui. LPF este o institutie apolitica, autonoma, neguvernamentala", a completat Dragomir.

Din cauza divizarii societatii si a unor datorii catre stat, FC Timisoara nu a primit licenta pentru Liga 1, formatia de pe "Dan Paltinisanu" urmand sa evolueze in Liga 2 din sezonul viitor. Ultimele sperante ale banatenilor sunt legate de TAS, forul de la Lausanne urmand sa dea o decizie in urmatoarele saptamani.