Sapte persoane au fost arestate la Budapesta in cadrul unei anchete care vizeaza meciuri internationale de fotbal trucate, au anuntat miercuri autoritatile ungare, citate de AFP.

"Sapte persoane, dintre care trei jucatori - activi si retrasi din activitate - si patru arbitri au fost arestati pentru rolul lor in afaceri de meciuri internationale trucate", a declarat purtatorul de cuvant al parchetului din Budapesta, Géza Fazekas.

"Ei sunt acuzati - in calitate de membri ai unei organizatii criminale conduse din Extremul orient - ca au incercat sa influenteze meciurile pentru a obtine bani din pariuri sportive", a adaugat Fazekas.

Aceste persoane sunt acuzate ca au incercat sa influenteze sase meciuri, reusind acest lucru in patru cazuri. In aceste meciuri au jucat echipele nationale ale Finlandei, Ungariei si tari din America de Sud, a precizat purtatorul de cuvant, care a mentionat ca vor urma si alte arestari.

Trei dintre cei patru arbitri arestati au fost suspendati la jumatatea lunii februarie de Federatia Internationala de Fotbal (FIFA). Ei erau anchetati dupa ce au arbitrat meciuri amicale care au opus Estonia Bulgariei (2-2) si Bolivia Letoniei (2-1) in Antalia (Turcia), in cursul carora cele sapte goluri au fost marcate din penalty.