FC Barcelona a inaintat o prima oferta clubului londonez Arsenal pentru capitanul sau, Cesc Fabregas, insa "Tunarii" au considerat ca suma oferita de catalani este mult prea mica in comparatie cu pretentiile lor. Mijlocasul de 24 de ani si-a exprimat dorinta de a se intoarce la clubul catalan, insa e posibil sa rateze si in aceasta vara transferul la Barcelona, daca actualul sau club nu scade din pret.

Fabregas, intre doua iubiri: Arsenal si BarcelonaFoto: Reuters

Potrivit presei britanice, reprezentantii celor doua cluburi s-au intalnit recent, insa negocierile au durat putin dupa ce Barcelona a facut o oferta de 30 milioane de euro, in conditiile in care londonezii cer 60 de milioane de euro. Anul trecut, ultima oferta a Barcelonei, refuzata de Arsenal, a fost de 35 milioane de euro, de aceea londonezii sunt uimiti ca acum fac o oferta mai mica.

In urma cu cateva zile, Sandro Rosell, presedintele Barcelonei, a declarat ca nu vor plati mai mult de 40 de milioane pe Fabregas: "Guardiola stie aptitudinile lui Cesc si valoarea sa este sub 40 de milioane de euro. Barcelona va oferi mai putin si, daca nu vor accepta, atunci nu va veni".

Arsenal nu vrea sa se desparta de capitanul sau, insa cum Fabregas si-a exprimat dorinta de a se intoarce la Barcelona, "Tunarii" vor sa profite la maximum, stabilind in acest fel o suma ridicata de transfer. Mingea este in careul londonezilor, deoarece contractul mijlocasului expira abia in 2015, presiunea fiind astfel pe catalani. Solutia de mijloc ar fi daca cele doua echipe s-ar intelege la o suma de 40-45 milioane de euro. Barcelona ar fi dispusa sa cedeze si unul sau doi jucatori la schimb, insa Arsenal vrea doar bani.