Atacantul Adrian Mutu a schimbat clubul: a parasit pe AC Fiorentina, pentru Cesena, formatie care a incheiat pe locul 15 in ultima editie din campionatul italian. Site-ul oficial al Cesenei a anuntat ca Mutu a semnat un contract valabill pentru urmatorii doi ani.​

Adrian MutuFoto: Hotnews

"Sunt nerabdator sa pornesc in aceasta noua aventura", a declarat Mutu pentru site-ul echipei Cesena, multumind in acelasi timp Fiorentinei pentru satisfactiile pe care le-a avut imbracand tricoul "viola".

Cesena l-a mai dorit si in trecutul apropiat pe Mutu: in urma cu putine luni, atacantul nu a vrut sa intre in cantonament cu Fiorentina, pentru ca gruparea nu ii permitea sa plece, gratis, la Cesena. Dupa acel episod, Mutu a fost iertat de Fiorentina doar in momentul in care a anuntat ca renunta la colaborarea cu impresarul Ioan Becali (considerat autorul moral al plecarii lui Mutu din cantonament).

Mutu a ajuns in cele din urma la Cesena, acceptand inclusiv scaderea salariului: surse apropiate clubului italian sustin ca Mutu va castiga 1,8 mil. euro anual, fata de 2 milioane, cat avea la Fiorentina.