Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a decis modificarea si completarea Regulamentului national de licentiere a cluburilor si fair play financiar, astfel ca deciziile Comisiei de Apel pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne, se arata intr-un comunicat al Federatiei.

FC Timisoara si Gloria Bistrita, echipele din Liga 1 ce nu au primit licenta pentru sezonul viitor, vor face apel la TAS, in speranta ca isi vor face dreptate si vor putea ramane in continuare in prima liga din Romania. Timisorenii, clasati pe locul secund in sezonul 2010/2011, nu vor putea evolua in cupele europene.

Comunicat FRF:

"Avand in vedere Hotararea Comitetului Executiv din data de 20.06.2011 cu privire la modificarea si completarea Regulamentului national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar, in conformitate cu dispozitiile art. 36 din Statutul Federatiei Romane de Fotbal, Comitetul de urgenta compus din Sandu Mircea - Presedinte FRF, Dragomir Dumitru - Prim-vicepresedinte FRF, Octavian Goga - Vicepresedinte FRF

Hotaraste:

1. Dispune modificarea si completarea art. 6, alin. 3 si 6 din Regulamentul national de licentiere a cluburilor si de fair play financiar, editia 2010, alineatele mentionate urmand a avea urmatorul text:

3. Comisia de Apel, formata din 5 membri, solutioneaza apelurile inaintate in scris si ia o decizie definitiva si executorie pe plan intern in ceea ce priveste acordarea licentei. Hotararea Comisiei de apel poate fi atacata la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne in termen de 21 de zile de la comunicare. Introducerea actiunii la Tribunalul Arbitral al Sportului nu suspenda executarea Hotararii Comisiei de Apel.

..........................................................................................................................................................

6. Sistemul national de licentiere a cluburilor nu intra sub jurisdictia instantelor de drept comun, Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne fiind singurul organism competent a solutiona recursurile formulate impotriva hotararilor Comisiei de Apel.

2. Dispune modificarea art. 24, alin. 2 si 3 din Regulamentului de procedura al Comisiilor de licentiere, astfel:

2. Decizia Comisiei de Apel a sistemului national de licentiere este definitiva si executorie pe plan intern.

3. Decizia pronuntata de Comisia de Apel va putea fi atacata la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne in termen de 21 de zile de la comunicare. Introducerea actiunii la Tribunalul Arbitral al Sportului nu suspenda executarea Hotararii Comisiei de Apel".