FC Barcelona isi va putea afisa logo-ul UNICEF pe tricou in sezonul viitor si in partidele din Liga Campionilor, pe langa cel al sponsorului principal, Qatar Foundation, dupa ce a primit acordul din partea Federatiei Europene de Fotbal (UEFA), care, prin regulament, interzice imprimarea a doua logo-uri pe echipamentul de joc.

Echipamentul Barcelonei pentru sezonul 2011/2012Foto: Reuters

Barcelona va avea imprimat pe fata echipamentului de joc, incepand cu sezonul 2011/2012, numele sponsorului principal Qatar Foundation (de la care catalanii primesc 165 milioane de euro/ 5 ani). Pentru ca nu vor sa renunte la logo-ul UNICEF, organizatie careia ii platesc anual o suma de bani pentru ajutorarea copiilor, catalanii au cerut oficialilor UEFA sa le permita afisarea a doua logo-uri.

Regulile UEFA sunt foarte stricte in aceasta privinta, echipele participante in cupele europene avand permisiunea afisarii unui singur sponsor pe tricou. Forul european a acceptat insa cererea Barcelonei, astfel ca Messi si compania vor putea afisa sigla UNICEF si in Primera Division, si in Liga Campionilor.

Informatia a fost confirmata, miercuri, de catre purtatorul de cuvant al Consiliului Executiv al Barcelonei, Toni Freixa. "Am primit o veste buna deoarece vom avea voie sa jucam in Europa cu numele unui sponsor ca UNICEF", a anuntat oficialul.