Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, marti, pretul ultimelor sase pachete care contin drepturile tv din Liga 1, cei interesati putandu-le achizitiona pentru nu mai putin de 45 de milioane de euro. In cazul in care nu vor fi gasiti cumparatori, partidele nu vor fi transmise la televizor. Exista si o varianta de rezerva: 15 milioane de euro pentru un an. Ziua limita pentru negocieri este 27 iunie.

Liga 1Foto: Agerpres

"Ofertele vor fi depuse la sediul LPF. Termenul limita este 27 iunie, ora 12:00. Persoanele a caror oferta indeplinesc cererile noastre vor fi chemati la negocieri. Cine are peste 45 de milioane pentru aceste pachete, este binevenit. Luni vom avea o noua Adunare Generala in care ne vom spune parerile. Nu incepem proiectul televiziunii pentru sunt probleme mari de tot. Pana acum exista doar o oferta de 37 de milioane" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

"A fost o propunere a celorlalti patroni de cluburi. Se va face o cerere publica. Cei care vor indeplini conditiile vor putea veni la negocieri direct. Termenul final e 7 iulie " - Ioan Niculae, patron Astra Ploiesti.

"Vrem 45 de milioane pe trei sau 15 milioane pe an. Daca nu obtinem, nu vindem. Ce, murim de foame?!" - Gigi Becali, patron Steaua.

"N-a fost nimic nou. Cred ca fotbalul romanesc sufera in aceste momente, dar cred ca datorita transferurilor facute de Steaua, CFR, Rapid si U Cluj sunt convins ca vom gasi o cale de a rezolva aceasta problema. Becali a spus ca rezolva el problemele? Are el cablu? Razvan e fericit, asta conteaza cel mai mult. Rapid nu si-a propus sa castige campionatul" - George Copos, patron Rapid.

Liga Profesionista de Fotbal a vandut pana in acest moment trei pachete catre: Digisport (pachetul 1 - 13.200.000 de euro plus TVA), Dolce Sport (pachetul 2 - 12.900.000 de euro plus TVA) si Antena 1 (pachetul 3 - 10.500.000 de euro plus TVA).