Comisia de Licentiere a anuntat ca Universitatea Craiova nu are dreptul de a evolua in Liga 2, formatia de pe "Ion Oblemenco" fiind practic condamnata sa joace din campionatul viitor in al treilea esalon fotbalistic al tarii. Toate sperantele oltenilor se leaga in acest moment de recursul facut de Adrian Mititelu, patronul formatiei.

Adrian Mititelu, patron U CraiovaFoto: Rompres

La finalul sezonului 2010-2011, Craiova a retrogradat, oltenii ocupand locul 15. Imediat dupa finalul stagiunii, juvetii au fost anuntati ca ar fi retrogradat oricum, echipa neprimind licenta pentru Liga 1.

Dupa doar cateva saptamani de la acest episod, Universitatea a fost anuntata ca nu are dreptul de a juca nici in Liga 2, tot din cauza licentei.

Stiinta nu a fost lasata sa evolueze in liga a doua din urmatoarele motive: divizarea societatii, absenta unui stadion pe care sa joace partidele considerate pe propriul teren (echipa nu are contract cu nimeni in acest sens) si datoriile catre mai multe persoane (ex. jucatori, Victor Piturca).

Echipa fanion al Olteniei a anuntat ca va face recurs la aceasta hotarare, toate sperantele alb-albastrilor legandu-se de acest lucru.

"Daca nici la Comisia de Apel nu mi se face dreptate, ma duc la Curtea de Apel Bucuresti si intr-o luna iau licenta. Motivul cu divizarea e o aiureala. Comitetul Executiv de luni a decis ca datoriile nu mai reprezinta un criteriu pentru licentiere, asa ca ei nu mai pot contesta ca eu am facut divizarea pentru a scapa de restantele la stat" - Adrian Mititelu, patron U Craiova, conform gsp.

Ultima participare a Stiintei in Liga 3 a fost consemnata in sezonul 1957-1958.