A parasit echipa nationala a Romaniei dupa victoria cu Bosnia (3-0) si este de parere ca tricolorii au sanse mari de calificare la EURO 2012. Razvan Lucescu se declara multumit de perioada petrecuta de la prima reprezentativa: "Mandatul meu la nationala n-a fost un esec, ma gandesc ca poate lumea se astepta sa devenim campioni mondiali", a precizat tehnicianul.

Razvan Lucescu, al doilea esec consecutivFoto: Hotnews

Perioada echipa nationala, una buna pentru Razvan Lucescu

"Mandatul meu n-a fost un esec, in niciun caz. Atat timp cat echipa are sanse de calificare, nu are cum sa fie considerat esec. In plus, am adus si foarte multi jucatori tineri. Poate lumea se astepta sa devenim campioni europeni, dar e greu" - Razvan Lucescu pentru Prosport.

Prezentul nu se poate compara cu trecutul

"A fost perioada dinaintea anilor '90, cand, prin rivalitatea foarte mare dintre Steaua si Dinamo, toti jucatorii de valoare ajungeau la aceste echipe si, implicit, la nationala. Acest lucru sigur a favorizat obtinerea de performante. Fotbalul nostru, ca intreaga societate, este intr-un moment dificil si sigur ca lucrurile merg greu. Dar, din punctul meu de vedere, a fost un mandat si cu lucruri pozitive, si cu lucruri negative" - Razvan Lucescu.

Motivul pentru care a plecat de la nationala

"Am spus-o zilele trecute si nu vreau sa reiau la nesfarsit aceasta poveste. Am luat aceasta decizie in urma unor declaratii venite dinspre presedintele Federatiei. Eu sunt un om care lucreaza in echipa, sunt gata pentru orice sacrificiu atat timp cat toti cei din echipa au incredere unul in celalalt. In momentul in care am simtit ca nu exista aceasta incredere, am decis sa plec dupa meciul cu Bosnia. Asta desi stiam foarte bine ca, în situatia unui egal sau a unei infrangeri, oricum era pregatit alt antrenor" - Razvan Lucescu.

Mentalitatea, marea problema a fotbalistilor din Liga 1

"Din punctul meu de vedere, lucrand foarte mult la cluburi cu jucatori, avand contact permanent cu Liga I, am constatat ca exista o mentalitate care nu ajuta fotbalistul roman. Exista talent, dar exista, din pacate, si aceasta mentalitate. si aici ma refer la exemplele pe care tinerii le vad si le urmeaza la scoala, la copii si juniori si la nivelul Ligii I", a incheiat Razvan Lucescu (Prosport).