Dupa un sezon dezamagitor, Inter Milano este in cautarea unui nou antrenor ce poate aduce din nou echipa pe cele mai inalte culmi ale fotbalului european. Cum argentinianul Marcelo Bielsa a fost nevoit sa refuze oferta clubului italian, numele viitorului antrenor al lui Inter este inca necunoscut, insa speculatiile din presa italiana il includ si pe actualul selectioner al Angliei, Fabio Capello.

Fabio Capello, fost selectioner AngliaFoto: Reuters

Brazilianul Leonardo a decis sa paraseasca pe Inter Milano si sa se indrepte catre Ligue 1, acolo unde va ocupa functia de director sportiv la Paris Saint Germain. Prima optiune pentru inlocuirea lui Leonardo a fost argentinianul Marcelo Bielsa, care insa a refuzat oferta milanezilor. Potrivit presedintelui Moratti, tehnicianul a pus capat negocierilor "din motive personale".

Doua nume vehiculate de presa italiana pentru inlocuirea lui Leonardo au fost Carlo Ancelotti (care in aceasta vara a fost demis de la Chelsea) si sarbul Sinisa Mihajlovic (Fiorentina). Oficialii lui Inter au negat insa interesul pentru acesti doi tehnicieni: "Nimeni nu s-a gandit la Ancellotti, dar nu pentru ca nu ar avea valoare. In ceea ce-l priveste pe Mihajlovic, el face parte dintr-o alta echipa si nu luam in considerare antrenori aflati sub contract".

Numelor deja vehiculate pentru banca tehnica a Interului: Carlos Dunga, Delio Rossi (ex del Palermo), Zico sau Gianpero Gasperini; li s-au adaugat acum inca alti trei candidati: Fabio Capello (selectioner Anglia), Andre Villas Boas (FC Porto) si Guus Hiddink (selectioner Turcia), insa toti se afla sub contract.

Contactat de presa italiana, Fabio Capello, aflat in vacanta, a declarat ca nu stie nimic de interesul lui Inter: "Sunt la soare, in Marbella, cu nepotii mei. Nu stiu ce se vehiculeaza deoarece in casa mea nepotii au control asupra televizorului. Ei iau deciziile si au ales Walt Disney".

Oficialii Federatiei engleze spun insa ca Fabio Capello nu va pleca nicaieri: "Nu avem niciun dubiu ca Fabio va ramane 100% concentrat pe rolul sau, in speranta realizarii unui turneu de succes in Polonia si Ucraina. Lucrul cel mai important acum este sa ne concentram asupra calificarii si sa ne pregatim pentru Europene".