Fost director general al lui Juventus, Luciano Moggi a fost suspendat pe viata din fotbalul italian, informeaza Gazzetta dello Sport. Implicat in scandalul Calciopoli din 2006, atunci cand Batrana Doamna a fost retrogradata in Serie B pentru implicarea in partide trucate, Moggi a fost gasit vinovat de catre instanta.

Luciano Moggi (stanga), suspendat pe viata din fotbalFoto: AGERPRES

Pe langa Moggi, suspendati pe viata din sportul rege au fost si Antonio Giraudo (fost oficial al lui Juventus) si Innocenzo Mazzini (aflat in conducerea Federatiei Italiene de Fotbal).

In plus, magistratii au cerut o pedeapsa de cinci ani si opt luni de inchisoare pentru Luciano Moggi. In sezonul 2005-2006, Juventus a castigat titlul de campioana a Italiei cu ajutorul arbitrilor. Formatia italiana a fost retrogradata, iar Moggi declarat "persona non grata" pentru fotbalul din Peninsula.

La inchisoare ar putea ajunge si Diego Della Valle (proprietarul Fiorentinei), s-a cerut o pedeapsa de 2 ani pentru el, si Claudio Lotito (presedintele lui Lazio), ar putea petrece zece luni dupa gratii.

Ca urmare a scandalului Calciopoli, in care Luciano Moggi a fost acuzat de "controlarea desemnarii arbitrilor din Serie A", formatia din Torino a ramas fara doua titluri in Serie A si a fost retrogradata in Serie B. Titlul sezonului 2005-2006 a revenit, potrivit hotararilor judecatoresti, lui Inter Milano.