Victor Piturca a inceput al treilea mandat de selectioner al Romaniei printr-o conferinta de presa. Antrenorul va incasa 35.000 de euro pe luna, spera sa califice formatia la EURO 2012, va incerca sa-i aduca inapoi pe Chivu si Radoi, iar de la suporterii echipei nationale cere rabdare. In cazul in care va fi dat afara, tehnicianul va primi banii pana la incheierea intelegerii, plus 500.000 de euro.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

Iata ce a declarat noul selectioner:

Toti jucatorii sunt egali

  • "Sper sa ma ajute Dumnezeu ca totul sa fie bine, iar apoi sa ajungem din nou sa ne calificam la turneele finale. Toti jucatorii sunt important pentru mine. Am cateva surprize".

Adversarele din preliminarii s-au intarit in ultima perioada

  • "Razvan Lucescu a venit cu toate gandurile bune la echipa nationala. Daca ma uit la adversare, Franta si-a intinerit echipa, Belarusul a crescut foate mult de la ultimele preliminarii, iar fotbalistii Albaniei au capatat o experienta foarte mare in ultima perioada".

Isi doreste sa joace ofensiv, dar are nevoie de jucatori pe masura

  • "Tot timpul mi-am dorit sa joc ofensiv, dar pentru a face acest lucru trebuie sa am si jucatori cu care sa pot face acest lucru. In plus, in fata unor echipe precum Italia, Franta si Olanda nu prea ai cum sa domini. Nationala nu prea mai are posesie in ultima perioada".

Deranjat ca nu a fost prima varianta

  • "As minti daca as spune ca n-am fost deranjat ca nu am fost primul pe lista pentru preluarea echipei nationale. Daca eram eu selectioner, Tamas nu mai venea niciodata la nationala dupa ce a facut. Dar conteaza si ce program le faci jucatorilor. Eu n-as fi acceptat niciodata ca ei sa fie liberi dupa un succes important cum a fost cel cu Bosnia, avand in fata doua jocuri si un drum lung. Nu este suta la suta vina lui Tamas".

Vrea sa ii aduca inapoi pe Radoi si Chivu

  • "Echipa nationala trebuie sa fie un lucru sfant pentru jucatori. Voi incerca sa am discutii cu cei care s-au retras: Radoi si Chivu. Sper sa li se faca dor de prima reprezentativa".

E nevoie de jucatori tineri, generatia lui Mutu si Chivu a apus

  • "Generatia lui Mutu si Chivu apune, va aparea o noua generatie. Sa vedem ce va fi in stare sa faca, ce ne vor oferi acesti jucatori tineri. Trebuie sa luptam si pentru calificarea la EURO 2012 si pentru aducerea unor jucatori la echipa nationala. Jucatorii de acum nu sunt mai buni decat cei din 2004. Nu au experienta necesara, ganditi-va la faptul ca unii dintre cei de atunci jucasera la un turneu final de tineret".

Va incasa 35.000 de euro pe luna

  • "Contractul meu este de 35.000 de euro pe luna, aproximativ 450.000 pe an. Daca reusim calificarea in aceasta campanie, prima va fi destul de consistenta, 800 de mii de euro. In campania urmatoare 500 de mii, iar in 2016 vor fi 350 de mii de euro".

Staff tehnic nou pentru selectioner

  • "Din staff-ul meu vor face parte Eugen Neagoe, Gabi Boldici, Florin Marin (antrenori secunzi), Martin Tudor (antrenor cu portarii), Dan Apolzan si Marius Dina. Director Sportiv va fi Ovidiu Costesin. Medic va ramane, ca si pana acum, doctorul Pompiliu Popescu".

Vrea sa duca echipa la EURO 2012

  • "Sa nu creada cineva ca nu imi doresc sa ne calificam la EURO 2012. Sansele sunt mici, dar cu toate acestea se poate ajunge la turneul final. Unii poate ma vor, unii poate nu, insa eu sper sa dispara aceste interese si toti sa luptam pentru aceeasi cauza, pentru ca echipa nationala sa poata sa ajunga iar la nivelul de altadata".

Vrea sa ii faca pe suporteri fericiti

  • "Imi doresc ca oamenii sa fie fericiti dupa meciurile echipei nationale. Vin, inca o data, intr-un moment delicat. Ultima data, s-a reusit calificarea, iar apoi am facut un turneu bun in Elvetia" - Victor Piturca.

Ce a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF:

  • "Imi pare rau ca Hagi nu a avut curajul sa vina la nationala. Am dat peste un om mai curajos, Victor Piturca, iar el a acceptat sa reorganizeze echipa nationala. Din 2016 ne dorim sa ne calificam constant la Europene si la Mondiale.E un antrenor rau, iar jucatorii trebuie sa se concentreze doar la obiective. Am incredere totala in ceea ce poate face Piturca: o calificare in 2016."
  • "Am luat aceasta hotarare de unul singur, nu m-am consultat cu nimeni inainte sa-l numesc pe Piturca. Daca Piturca se califica la EURO 2016, o sa renegociem contractul cu el. Valoarea lui Piturca e certificata de rezultatele pe care le-a avut. A avut vacanta, a mai invatat niste lucruri"
  • "Vreau sa mutam etapa a treia din campionatul urmator, pentru ca in acest fel Piturca sa aiba timp sa pregateasca meciul cu Argentina"
  • "Ultimii doi ani n-au fost o pierdere de timp. Am incercat ceva cu un alt antrenor. Am gresit, dar recunosc acest lucru"
  • "Singurii cu care am negociat au fost Hagi si Iordanescu. Cu restul au fost doar discutii de principiu (nr. Olaroiu si Dan Petrescu)"
  • "Nu m-am gandit in niciun moment sa il consider vinovat pe Ionut Lupescu pentru ca l-a ales pe Razvan Lucescu. Rezultatele apartin antrenorului si jucatorilor".
  • "Daca il dau afara pe Piturca, FRF-ul ii plateste diferenta pe care o mai are de incasat din contract, plus 500.000 de euro. Daca el pleaca, atunci ramane cu banii incasati pana in acel moment, plateste diferenta pe care ar fi trebuit s-o incaseze pana la finalul intelegerii, plus 500 de mii de euro" - Mircea Sandu.