Problema licentierii clubului FC Timisoara a fost discutata, luni seara, in Parlamentul European, europarlamentarul liberal Cristian Busoi cerand readucerea echipei banatene in "prim planul fotbalului romanesc si european".

"Recent, echipa Poli Timisoara, care a terminat campionatul pe locul doi in Romania si care urma sa joace in Liga Campionilor, a fost retrogradata in Liga a III-a printr-o decizie la masa verde. Aceasta decizie profund nedreapta va afecta sutele de mii de fani ai echipei timisorene. Fac un apel si de la aceasta tribuna catre autoritatile din fotbalul din Romania sa corecteze aceasta decizie si sa permita echipei Poli Timisoara sa ramana in prim planul fotbalului romanesc si european", a spus europarlamentarul, potrivit Mediafax.

Busoi a vorbit si despre realegerea lui Sepp Blatter in fruntea Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), indemnand guvernele statelor membre sa ceara o reforma a forului mondial: "Cred ca aceasta realegere e regretabila in conditiile in care asupra FIFA planau acuzatii serioase de coruptie, mai ales in ceea ce priveste desfasurarea Cupei Mondiale 2022 in Qatar. Cred ca guvernele statelor membre ar trebui sa ceara o reforma a FIFA si o reglementare a activitatilor acesteia, care ar putea aduce un plus de transparenta si ar permite evitarea unor astfel de evenimente nefericite, restabilind increderea in acest for".

FC Timisoara a primit licenta din partea Comisiei pentru Acordarea Licentei Cluburilor, insa a pierdut-o in urma apelului facut de Viorel Duru, directorul de licentiere al FRF. Comitetul Executiv al FRF se va intruni in data de 20 iunie pentru a da o decizie in privinta retrogradarii. Chiar daca vor fi modificate regulamentele si Timisoarei i se va permite sa evolueze in Liga 1 in sezonul viitor, banatenii nu vor avea dreptul de a evolua in cupele europene, desi s-au clasat pe locul al doilea in sezonul 2010/2011.