La Cupa Mondiala din 1994, Romania a fost la doar cateva minute de o intalnire cu Brazilia, in semifinalele competitiei. Dupa 17 ani, tricolorii se vor duela cu brazilienii, dar doar intr-o partida amicala, la Sao Paulo. Meciul are o semnificatie aparte pentru "fenomenul" Ronaldo, atacantul retragandu-se oficial din prima reprezentativa. Partida va incepe la ora 03.50, va fi in direct pe Protv si LiveText pe HotNews.ro.

Ronaldo se retrage dupa meciul cu Romania Foto: Reuters

"Meciul cu Romania nu va fi o joaca de copii, cum cred multi. Au castigat cu 3-0 ultimul lor meci cu Bosnia. Chiar daca nu mai au in teren un Hagi, au o echipa de calitate. Va trebui sa muncim pentru a castiga aceast meci" - Mano Menezes, antrenor Brazilia.

"Va fi ceva emotionant, sigur imi vor da lacrimile. Pentru mine, echipa nationala a Braziliei a fost un vis minunat, pe care l-am trait la intensitate maxima. A fost cel mai important tricou pe care l-am purtat de-a lungul carierei. Prima reprezentativa mi-a dat glorie. Mi-as dori sa marchez la ultimul meu meci" - Ronaldo.

"Sincer sa fiu, nu stiu nimic despre adversari. Vom vedea pe teren cum vor evolua. Pentru noi este un test util pentru Copa America" - Lucio, fundas nationala Braziliei.

"Am inteles ca Brazilia n-a mai fost invinsa acasa de trei ani si, cine stie, daca nu cumva Romania va reusi sa intrerupa aceasta serie. Ii putem bate" - Romeo Surdu.

Echipe probabile:

Brazilia: Victor - Maicon, Lucio, David Luiz, Andre Santos - Lucas, Sandro, Elano - Robinho, Neymar, Fred. Antrenor: Mano Menezes.

Romania: Tatarusanu - Rapa, Gardos, Papp, Latovlevic - Torje, Bourceanu, Muresan, Sanmartean - Marica, Surdu. Antrenori: Emil Sandoi si Stefan Iovan.

Ultimele meciuri:

Brazilia - Olanda 0-0, partida amicala

Romania - Bosnia 3-0, preliminarii CE 2012

Brazilia vs Romania, intalniri directe:

Brazilia - Romania 3-2, CM Mexic 1970/ 10 iunie

Brazilia - Romania 2-0/ partida amicala disputata la Sao Paulo/ 17 aprilie 1974

Romania, palmares all-time:

618 partide, 274 de victorii, 154 de egaluri si 190 de infrangeri. Golaveraj: 1031-810.

Meciul se va juca pe "Estádio do Pacaembu", miercuri, de la ora 03.50.