Dupa demisia lui Razvan Lucescu, echipa nationala a Romaniei a ramas fara selectioner pentru turneul din America de Sud, pe banca pentru partidele cu Brazilia si Paraguay urmand sa se afle Stefan Iovan, Dan Apolzan si Emil Sandoi. "Am discutat cu Mircea Sandu, eu ar trebui sa fiu director tehnic al tuturor loturilor nationale, iar Gica Hagi antrenor principal. Sacrificam calificarea la EURO 2012 pentru reconstructie", a declarat Anghel Iordanescu in legatura cu viitorul primei reprezentative a Romaniei.

Anghel IordanescuFoto: AGERPRES

"Sacrificam calificarea pentru reconstructie. Am avut ieri (nr. duminica) o intrevedere cu Mircea Sandu si s-a discutat despre acest proiect: Gica Hagi sa fie antrenor, iar eu director tehnic al tuturor echipelor nationale. L-am anuntat pe seful FRF ca nu pot sa renunt la mandatul meu din Parlament. Vom cauta o solutie impreuna. Mi-a spus ca nu se opune sa fac si una si alta.

Cred ca proiectul lui Sandu e deosebit de interesant. E pe 4 ani de zile, iar obiectivul e calificarea la CE 2016. Practic, pe langa formarea unei echipe competitive, si eu si Hagi trebuie sa ne ingrijim de tot ce inseamna activitatea loturilor nationale. Am intrat in acest proiect si datorita lui Hagi" - Anghel Iordanescu (sport.ro).

Cum cele doua parti par sa se fi inteles (Iodanescu si Hagi, respectiv Mircea Sandu), in urmatoarele zile este asteptata numirea oficiala a celor doi la carma echipei nationale de fotbal a Romaniei: Hagi - antrenor, iar Iordanescu - director tehnic.

Romania va intalni, miercuri, de la ora 3:50, intr-o partida amicala nationala Braziliei la Sao Paulo. Disputa va fi in direct pe Protv si Live Text pe HotNews.ro.