Dupa demisia lui Razvan Lucescu, Federatia Romana de Fotbal (FRF) s-a orientat rapid si a facut deja prima propunere oficiala pentru banca tehnica a nationalei. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a confirmat, prin intermediul unui comunicat, ca fostul international Gheorghe Hagi a fost ofertat pentru a deveni selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu urmand a fi director tehnic.

BBC: Gheorghe Hagi are un mod diferit de a face lucrurile in fotbalul romanescFoto: galatasaray.org

Potrivit gsp.ro, care citeaza surse federale, Gheorghe Hagi si Anghel Iordanescu ar fi de acord cu propunerea primita. Daca va accepta oferta, acesta ar fi al doilea mandat al lui Hagi pe banca nationala. Fostul international a condus nationala in 2001, inlocuindu-l pe Ladislau Boloni. Dupa sase luni, timp in care a ratat calificarea la Mondial, Hagi a fost demis.

"Da, m-am intalnit cu Mircea Sandu si impreuna cu Anghel Iordanescu analizam oferta federatiei", a confirmat Hagi, potrivit prosport.ro.

Comunicatul FRF:

"In cursul zilei de azi, 5 iunie a.c., domnul Razvan Lucescu i-a reconfirmat presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, ca renunta la conducerea tehnica a echipei nationale a Romaniei, decizie definitiva si irevocabila.

In atare conditii, profitand si de faptul ca acestia se aflau in Bucuresti, presedintele FRF a avut intalniri cu domnii Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi, aducandu-le la cunostinta faptul ca a fost mandatat de Comitetul Executiv al FRF ca, in cazul in care domnul Razvan Lucescu nu va mai fi selectioner al reprezentativei noastre A, sa demareze discutiile vizand gasirea unui nou antrenor principal. Pe cale de consecinta, le-a propus acestora preluarea functiilor de director tehnic si, respectiv, de selectioner ai echipei nationale A.

Din punctul de vedere al performantei intrinseci, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai ca planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate in toamna anului 2015 si cu tinta reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre nationale, incepand cu reprezentativa A si terminand cu cea de juniori Under 14. Aceasta inseamna modificarea si modernizarea sistemului si modului de joc la toate esaloanele nationalelor noastre si imbunatatirea parametrilor de performanta, astfel incat calificarile sa reprezinte o succesiune si o incununare logica a schimbarilor evocate.

Domnii Iordanescu si Hagi au fost rugati sa analizeze oferta inaintata si sa-si precizeze pozitia pana pe 13 iunie a.c. Daca raspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii".